​​Experții în industria alimentară sunt de părere că mesajul transmis miercuri de către Consiliul Concurenței este unul pur politic, în condițiile în care doar roșiile s-au ieftinit cu peste 40%, iar asta din cauză că este un produs sezonier.

Cum se explică ieftinirea alimentelor, anunțată de Consiliul ConcurențeiFoto: fanatik.ro

Săptămâna trecută, înaintea ședinței de guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu afirma că ordonanța pentru plafonarea prețurilor la alimente și-a atins scopul, prețurile la anumite alimente de bază fiind cu 30-40% mai mici. „La zece zile după intrarea în vigoare a ordonanței privind reducerea prețurilor la alimentele de bază, toată lumea vede că există o scădere semnificativă la anumite produse faţă de tarifele de luna trecută. Mai mult, putem observa cu toții că produsele alimentare nu s-au mai scumpit. Practic, ordonanţa îşi atinge scopul”, declara șeful Executivului, care cu o lună înainte promitea că efectele ordonanței se vor vedea încă de la începutul lunii august.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro