Conform unor surse din cadrul Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor (INEP), o echipa de politisti din cadrul Serviciului de eliberare a actelor de identitate s-a deplasat acasa la premierul Calin Popescu Tariceanu, cu un aparat special de fotografiat, pentru a-i face poze pentru cartea de identitate Ioanei Popescu Tariceanu. Ordinul a fost dat de un superior, in jurul orei 11.30, iar echipa de la INEP s-a deplasat la domiciliul premierului din Strada Calea Plevnei nr. 140. Potrivit acelorasi surse, cartea de identitate a sotiei premierului a fost gata ieri dupa-amiaza, la doar citeva ore dupa ce a fost facuta poza.

Intrebat care este motivul in baza caruia o echipa a politiei s-a deplasat acasa la premier pentru a-i face poza de buletin Ioanei Tariceanu, comisarul-sef Paraschiv Petu, directorul general adjunct al INEP, ne-a declarat: „Nu pot sa confirm faptul ca o echipa de la noi s-a deplasat acasa la doamna Tariceanu. Nu stiu nimic in acest sens pentru ca nu sint la serviciu. Sunati la sediu si intrebati acolo. Conform procedurii, o persoana poate solicita deplasarea unei echipe de la INEP la domiciliu pentru efectuarea unei astfel de fotografii doar in cazul in care solicitantul nu se poate deplasa. Echipa se deplaseaza la domiciliul solicitantului doar dupa ce acesta face o cerere in acest sens“.

Intrebat daca are cunostinta ca Ioana Tariceanu sa fi depus vreo cerere in acest sens, Paraschiv Petu ne-a spus ca nu stie de asa ceva. Sunind la sediul INEP, am fost pasati de la un birou la altul. Concluzia: nici un angajat al acestei institutii nu a putut sa ne confirme sau sa ne infirme daca o echipa a INEP a fost sau nu acasa la Ioana Tariceanu ca sa-i faca poza de buletin.

Ieri, o echipa a Cotidianului s-a deplasat acasa la premier, la blocul de pe Strada Calea Plevnei. Portarul si SPP-istii de la intrare ne-au spus ca „doamna Tariceanu nu e acasa, a plecat la birou“. Prin urmare, sotia premierului s-a putut deplasa la locul de munca, deci nu avea un motiv legal sa cheme o echipa a INEP acasa.

Cotidianul