Constructorul autostrazii „Transilvania” isi leaga sperantele pentru continuarea lucrarilor la soseaua careia i s-a taiat panglica in iunie 2004 de prezenta in Romania a presedintelui SUA, la summitul NATO.

Surse din Ambasada SUA au declarat pentru „Gandul” ca oficialii Bechtel vor incerca sa-i arate lui George W. Bush autostrada, daca acesta va survola Transilvania. Presedintele Bush este posibil sa fie insotit de Riley Bechtel, presedinte al companiei si director executiv, si Zaccaria Adrian, directorul operational.

Daca presedintele american nu va survola Transilvania, atunci ambasadorul Nicholas Taubman ii va prezenta fotografii cu stadiul lucrarilor si il va informa ca, in ciuda promisiunilor guvernantilor romani („Nu are Bechtel capacitate sa lucreze pe cat avem noi bani sa dam” – Calin Popescu Tariceanu), compania se afla in situatia de-a sista lucrarile, deoarece nu i s-au achitat facurile pe decembrie, ianuarie si februarie (51 de milioane de euro).

Deoamdata, Bechtel lucrea­za pe datorie – avansul pe 2008, 132 de milioane de euro, fiind cheltuiti pentru dotari, achizitii de materiale si utilaje. Potrivit lui Bogdan Sgarcitu, responsabil cu Comunicarea al Bechtel Romania, daca autoritatile nu vor rezolva problema banilor, compania va opri lucrarile pe la jumatatea lunii aprilie.

Gandul