Pelerinajul din acest an la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva organizat de Primăria Voluntari se deosebește de cele organizate în anii trecuți prin „tăcerea” cu care primarul Florentin Pandele tratează evenimentul. Comunicarea publică pare a fi discretă de această dată, cu toate că pelerinajul se anunță a fi unul „mamut”, relatează Buletin de București. Deși în această seară pleacă primele autocare spre Iași, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) contractul de aproape un milion de lei, pentru transportul pelerinilor, nu apare ca fiind atribuit, arată publicația citată.

Florentin Pandele, primrul orașului VoluntariFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Pe 12 septembrie apare pe pagina de Facebook a Direcției de Educație și Cultură din Voluntari singurul anunț din mediul online, identificat de reporterii Buletin de București, care cheamă locuitorii din orașul de la nord de Capitală în pelerinaj la Iași, la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Anunțul este făcut public, deși licitația pentru asigurarea transportului pentru pelerini apare ca fiind „în desfășurare“. Practic, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice contractul pentru autocare nu apare ca fiind atribuit vreunei firme, până la ora publicării acestui articol.

Totuși, aproape 8.000 de oameni din orașul condus de Florentin Pandele sunt programați să plece începând cu seara zilei 6 octombrie, ora 22:00, spre Iași. Pentru această „afacere sfântă“ au fost alocați din fondurile instituției aproape un milion de lei.

„Tăcerea” de dinaintea pelerinajului

Nici măcar pe pagina de deschidere a site-ul Primăriei Voluntari nu apare vreun anunț despre pelerinaj.

Afișul publicat de Direcția de Educație oferă informații logistice despre locul în care se pot înscrie cetățenii care vor să participe, dar și ce criterii trebuie să îndeplinească pentru a putea face deplasarea până la Iași. În partea de jos a afișului, între Consiliul Local Voluntari și Direcție, apare semnat și primarul orașului, Florentin Pandele.

Dincolo de comunicarea publică discretă, lipsesc și detaliile despre contractul cu firma de transport care ar trebui să asigure deplasarea pelerinilor din Voluntari la Iași.

Citește integral pe Buletin de București