Romania va fi reprezentata anul acesta la Conferinta Internationala a Muncii de un fost agent al Securitatii. Florian Costache, cel care va conduce delegatia tarii noastre la intalnirea de la Geneva, a primit verdict de politie politica din partea Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii, decizie care ulterior a fost confirmata si de Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit documentelor din dosarul sau, Costache ar fi fost recrutat ca agent in 1985, la putin timp dupa ce a fost arestat pentru violare de domiciliu si lipsire de libertate. seful Delegatiei Romaniei de la Geneva nu crede insa ca prezenta sa acolo va dauna imaginii tarii noastre si considera deciziile date de CNSAS si Curtea de Apel ca fiind "nule si eronate". Florian Costache este in prezent presedinte al Patronatului National Roman si vicepresedinte al Consiliului Economic Social, iar pe 8 martie a fost ales sa conduca si delegatia Romaniei la Organizatia Internationala a Muncii, acolo unde fiecare tara trimite delegati ce reprezinta Guvernul, asociatiile patronale si cele sindicale.

Componenta delegatiei Romaniei la Conferinta Organizatiei Internationale a Muncii de la Geneva produce agitatie in lumea sindicala si in cea a patronatelor. Faptul ca presedinte al delegatiei a fost ales Florian Costache, fost agent al Securitatii, potrivit CNSAS, ar putea face ca Romania sa primeasca inca o nota proasta, sustin mai multe voci din lumea patronatelor. De cealalta parte, Costache, presedintele Patronatului National Roman (PNR) si vicepresedinte al CES (Consiliul Economic si Social), afirma ca alegerile au fost democratice, prin vot deschis si ca nu se pune problema lipsei de credibilitate a delegatiei Romaniei. Conferinta Organizatiei Internationale a Muncii va avea loc la Geneva intre 28 mai si 13 iunie anul curent, cheltuielile urmand a fi suportate din bani publici.

Integral in Romania libera.