​​Socrii lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia-Mare, au fost reținuți joi de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj. S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Dorin și Claudia Gliga, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la dare de mită, respectiv de dare de mită. Procurorii au extins urmărirea penală și față de soția lui Cherecheș, Tabita, acuzată de complicitate la dare de mită.

Tabita, soția lui Cătălin Cherecheș, precum și părinții ei, Claudia și Dorin Gliga, sunt urmăriți penalFoto: Colaj fanatik.ro

Ulterior, părinții Tabitei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. În ordonanța procurorilor se arată că, în contextul în care Cherecheș este cercetat pentru luare de mită, Claudia Gliga a luat legătura cu mama uneia dintre judecătoarele din complet și s-ar fi oferit să ofere 100.000 euro, prin tranzacționarea unei firme, pentru ca judecătoarea să dea o sentință favorabilă în dosarul Cherecheș.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro