​​Cheltuielile bugetare la capitolul „bunuri și servicii”, acolo unde autoritățile își propuseseră să facă mare parte din economii, au crescut accentuat în ultima lună, cu peste două miliarde de lei peste media lunilor anterioare. Această creștere vine chiar înainte de intrarea în vigoare a unor măsuri din „ordonanța austerității”, medită să țină sub control tocmai acest tip de cheltuieli, aprobată de premierul Marcel Ciolacu la finalul lunii septembrie.

Cum au explodat cheltuielile statului cu „bunuri și servicii" după anunțarea ordonanței austeritățiiFoto: Colaj fanatik.ro

Execuția bugetară pe luna octombrie, publicată acum de Ministerul de Finanțe, arată o creștere accelerată a cheltuielilor statului cu bunuri și servicii. Astfel, la finalul lunii octombrie aceste cheltuieli au ajuns la suma de 62,4 miliarde lei, echivalentul a 3,9% din PIB și 13% din cheltuielile totale făcute de statul român. Față de perioada similară a anului trecut, creșterea este de 6,7 miliarde lei în termeni nominali, sau de 12,1% procentual, în condițiile în care în octombrie 2022 la acest capitol fuseseră cheltuite 55,7 miliarde.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro