Familia fostului sef de la „Doi si-un sfert“ din Timis a beneficiat de o retrocedare bazata pe un document fals.

Politia din Timis a infiintat un grup special de ofiteri care ancheteaza falsuri intocmite in mafia retrocedarilor. Cazurile care au ajuns la dosare penale sunt incredibile, spun politistii implicati in anchete. In unele situatii, firele duc catre persoane foarte influente chiar din Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Un caz spectaculos investigat de EVZ este cel din comuna Becicherecu Mic, unde s-a falsificat o hotarare de consiliu local pentru vanzarea unui teren. Beneficiar: cuscra comisarului- sef Vasile Staicu, care era, la vremea respectiva, in anul 2004, seful Serviciului de Informatii al Politiei (fosta „Doi si-un sfert“).

Secretarul primariei, principal suspect

Anchetatorii considera cazul „Becicherec“ drept „siderant“: „Consiliul Local Becicherecu Mic a emis Hotararea nr. 6/2003 prin care secretarul Eugen Ispas este imputernicit sa vanda trei terenuri ale primariei. Aceasta hotarare a fost clonata intr-o hotarare falsa in care secretarul este imputernicit sa vanda un alt teren, vanzare pe care consiliul local nu o aprobase. Hotararea „clonata“ este identica cu cea originala, diferite fiind numai numerele topo. S-au vandut ilegal 1.500 de metri patrati cu 1.000 de euro. Terenul a fost apoi spart in doua parcele, una de 900 de metri patrati si a doua de 600. Parcela de 900 de metri a fost cumparata cu 5.200 de euro de Elena Daruiala, care la vremea respectiva era cuscra lui Vasile Staicu, seful Serviciului Secret al Politiei“, declara o sursa apropiata anchetei.

Inspectorul Valentin Rus, purtator de cuvant al Politiei Timis, confirma ancheta: „Sunt cercetati penal pentru fals secretarul consiliului local, Eugen Ispas, si consilierul local Adrian Ghibu“, declara inspectorul.

Integral in Evenimentul Zilei