• Asasinul jurnalistei ruse Anna Politkovskaia a fost identificat si este cautat, a anuntat vineri un reprezentant al Parchetului de Moscova. Jurnalista, care scria despre Cecenia si denunta atingerile aduse drepturilor omului, a fost ucisa la 7 octombrie 2006 la Moscova. Potrivit Reuters, tribunalul militar din Moscova va analiza, de asemenea, problema prelungirii mandatului de arestare a fostului colonel al FSB (Serviciul Federal de Securitate), Pavel Riaguzov,  inculpat, impreuna cu alte opt persoane, pentru implicare in asasinarea ziaristei. Agentul FSB este suspectat ca a oferit detalii in legatura cu adresa jurnalistei unui alt suspect, care le-ar fi transmis la randul sau asasinului.
  • Autoritatile din Cuba au anuntat ca toti cetatenii pot folosi fara restrictie de acum incolo telefoanele mobile, noteaza AFP. Pana acum, accesul la telefoane mobile a fost rezervat numai strainilor si personalului guvernamental cubanez. Ridicarea restrictiei privind telefonia mobila este ultima masura luata de Raul Castro de la preluarea presedintiei de la fratele sau, Fidel Castro. Intr-un comunicat publicat de ziarul oficial "Granma", compania nationala de telecomunicatii ETECSA subliniaza ca are capacitatea "de a oferi populatiei locale serviciul de telefonie mobila care va fi oficializat printr-un contract personal de plata".
  • Statele Unite au facut apel la Coreea de Nord sa nu mai efectueze nici un test cu racheta, dupa ce aceasta a tras inspre ocean mai multe rachete cu raza scurta de actiune, informeaza Associated Press. Testele survin dupa ce convorbirile dintre Phenian si Washington privind stoparea programului nuclear al Coreei de Nord au fost blocate. Washingtonul insista ca Phenianul trebuia sa respecte un acord semnat anul trecut, potrivit caruia trebuia sa dezactiveze intregul sau progam.
  • Expulzarea persoanelor care au trait in Franta lucrand eventual la negru a costat statul francez in 2007 peste 600 de milioane de euro, anunta Deutsche Welle, citat de Rador. "Fiecare strain expulzat a generat costuri de aproximativ 25.000 de euro", a declarat expertul in domeniu Herve Le Bras. "Aceasta suma este absurda, mai ales fiindca mare parte din persoanele expulzate se intorc in Franta, a adaugat responsabilul. 70% din strainii care traiesc si lucreaza ilegal in Franta vin cu acte in regula din tarile de origine, in general cu o viza temporara, ceea ce inseamna ca majoritatea vor reveni", a mai spus Le Bras. In plus, Franta expulzeaza si romani sau bulgari, care pot reveni oricand, fara a aveas nevoie de viza.
  • Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, l-a avertizat pe Putin ca summitul anual al celor 26 de tari membre ale Aliantei care va avea loc saptamana viitoare nu trebuie sa fie insotit de o noua "retorica inutila" a presedintelui rus la adresa Occidentului, relateaza Financial Times. In perioada in care tarile NATO se pregatesc pentru summitul de la Bucuresti se constata o puternica tensiune in relatiile dintre Alianta si Rusia, deoarece Washingtonul insista sa li se permita Ucrainei si Georgiei sa faca un pas important pe calea aderarii lor la aceasta organizatie.
  • Echipa de anchetatori ONU care investigheaza cazul asasinarii fostului premier libanez Rafik Hariri a declarat ca detine dovezi care atesta faptul ca atentatul a fost pus la cale de un grup de persoane. Anchetatorii au mai spus ca grupul a fost pus sub supraveghere si s-a descoperit ca o parte din retea a continuat sa opereze si dupa crima. Potrivit raportului anterior asupra cazului, in asasinarea lui Rafik Hariri sunt implicati ofiteri de securitate de rang inalt din Siria, precum si omologii lor libanezi. Guvernul sirian a negat in mod repetat orice implicare in atentat, scrie BBC.