Banca de investitii, Lehman Brothers Holdings Inc, se pregateste sa emita actiuni preferentiale in valoare de 3 miliarde de dolari pentru a face fata crizei de fonduri cu care se confrunta, informeaza Reuters.

Producatorul de PC-uri Dell se pregateste sa concedieze in urmatorii trei ani 8.800 de angajati. Oficialii Dell afirma ca acesta masura va conduce la economisirea a cel putin 3 milioande de dolari, scrie Le Monde.

Gregg Bergersen, analist militar al departamentului de aparare al SUA, este acuzat ca ar fi dezvaluit secrete militare unor lideri taiwanezi, noteaza BBC News Guvernul Chinez a respins concluziile anchetatorilor, afirmand ca acestea nu sunt decat consecinte ale mentalitatii razboiului rece de care America nu a reusit sa se desprinda.

Zona euro a atins, in luna martie 2008, o rata record a inflatiei de 3,5 procente anunta Eurostat citat de The New York Times. Potrivit analistilor, rata inflatei inregistrata in europa este cea mai mare din 1999, data creeri Zonei Euro.

1 aprilie este una dintre zilele cele mai triste pentru tinerii din Rusia deorece incepand cu acesta data pana in 15 iulie acestia risca sa fie recrutati de Armata Rosie. Incepand cu 2008 stagiul militar obligatoriu a fost redus de la 2 la 1 an insa scutirea de armata nu se va acorda decat in cazuri speciale, afirma Le Figaro.

Daca in Big Bang au fost produse materie si antimaterie in cantitati egale, dar Universul nostru este format doar din materie, unde a disparut antimateria? Experimentul Belle de la laboratorul japonez de fizica particulelor KEK a descoperit o noua asimetrie intre materie si antimaterie, scrie Stiinta.info