Ucraina va fi admisa in Organizatia Mondiala a Comertului, informeaza Reuters. Cu ocazia vizitei la Kiev, presedintele american George W. Bush a anuntat semnarea unui acord comercial intre SUA si Ucraina. Rusia nu a reusit inca sa fie primita in Organizatia Mondiala a Comertului deorece nu a imbunatatit sistemul de protectie a proprietatii intelectuale.

Europa se confrunta cu o crestere periculoasa a preturilor, scrie Le Monde. Analistii afirma ca fenomenul se explica mai cu seama prin majorarile salariale din sectorul public al tarilor UE. Cei care dau tonul acestei tendinte sunt sindicatele din Germania. Functionarii publici, metalurgistii si angajatii cailor ferate din Germania au otinut la inceputul acestei saptamani o crestere salariala de aproape cuprinsa intre 5 si 11%.

Autoritatea Pietelor Financiare din Franta ancheteaza o parte dintre membrii consiliului de administratie al concernului EADS pentru raspandire de informatii false privind programul de dezvoltare a aeronavelor Airbus 380 si Airbus 350, afirma BBC News. Potrivit anchetatorilor managerii de la EADS ar fi determinat in 2006 o scadere a titlurilor Airbus cu aprope 30% intr-o singura zi.

Nasa ar putea concedia 8000 de angajati in 2010 cand agentia spatiala va initia un nou program de cercetare intitulat Project Constellation, noteaza Pravda.

Valoarea activelor Bancii UBS au scazut cu 23 de miliarde de dolari. Analistii citati de New York Times anunta ca UBS va mai inregistra pana la sfarsitul anului pierderi care pot ajunge 75 de miliarde de dolari. Banca are peste 80.000 de angajati in birourile din toata lumea si este listata pe trei Burse: la New York, Zürich si Tokyo.

O noua dovada, a unei populatii ce lucreaza si traieste in conditii mizere, vine sa contrazica imaginile de bogatie si abundenta sugerate de arta orasului antic egiptean Tell El-amarna. Recent, arheologii Barry Kemp si Jerome Rose, de la Universitatea Arkansas din Statele Unite ale Americii, au investigat scheletele umane dintr-un cimitir obisnuit al orasului. Studiile lor au scos la iveala o fata intunecata a vietii de zi cu zi din Egiptul acelor ani. Populatia obisnuita se pare ca suferea de anemie, multiple fracturi netratate, si o mortalitate juvenila foarte ridicata, realateaza Stiinta.info.