Este de trei ani profesor la prestigioasa universitate Harvard. Vorbeste opt limbi straine. Nu este cineva la finalul unei cariere de succes, la faza incununarii unei prodigioase activitati de o viata. Este un tinar de doar 30 de ani, din Iasi. Andrei Hagiu e considerat in mediile academice din intreaga tara unul dintre cei mai de succes tineri romani.

Ziarul de Iasi" va prezinta astazi povestea uimitoare a unui tinar cvasinecunoscut marelui public, dar care este considerat in mediul academic national sau in presa specializata ca fiind cel mai de succes tinar roman. Andrei Hagiu are doar 30 de ani, dar face cinste Iasului, ca titular, la cea mai prestigioasa universitate din topul mondial.

Tinarul este profesor de trei ani in cadrul Harvard University. Liceu si universitate in Franta, doctorat in SUA, cercetator si consultant pentru Ministerul de Economie, Comert si Industrie al Japoniei si, mai nou, profesor titular in cadrul Harvard Business School. Asa poate fi caracterizata, pe scurt, cariera fulminanta a lui Andrei. Cum a devenit realizabil un vis la care mii de tineri romani „de top" nici nu indraznesc sa viseze?

O pura intimplare

Andrei Hagiu poate fi un model stralucit pentru orice tinar iesean, si in acelasi timp copilul pe care si-l viseaza orice parinte. A plecat la studiu in strainatate inca de la virsta de 14 ani, insa dintr-o pura intimplare, potrivit spuselor tatalui sau, profesorul Victor Hagiu de la Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii Tehnice „Gh. Asachi".

„Sotia mea era de un an de zile in Franta, pentru o specializare in oftalmologie. Andrei terminase clasa a opta la Colegiul Emil Racovita si era inscris tot acolo pentru liceu. Intr-o zi, a venit la sotia mea pentru o consultatie directorul unui liceu de prestigiu francez. Intr-o conversatie, sotia mea i-a povestit ca Andrei a luat premiul II la olimpiada de fizica. El i-a zis sa vina sa dea un test. A dat testul si a fost admis la liceu", marturiseste Victor Hagiu cum s-a facut transferul de la Liceul Racovita la un altul francez.

Integral in Ziarul de Iasi