• In Brazilia a izbucnit o epidemie de febra tifoida, in urma careia s-au inregistrat peste 55.000 de cazuri de infectie, transmite CNN. Efective ale armatei braziliene au fost desfasurate in zonele cu focare pentru a sprijini eforturile personalului medical de a stopa raspandirea si efectele infectiei. De la inceputul anului si pana acum, in Brazilia au murit 67 de persoane de febra tifoida. Potrivit organizatiei panamericane a sanatatii, conditiile insalubre si densitatea populatiei mai ales din zonele suburbane au facilitat izbucnirea epidemiei provocata de tantarul anofel, purtator al virusului febrei tifoide.
  • In Turcia au avut loc funeraliile cu onoruri militare ale ultimului veteran turc al primului razboi mondial, care a murit miercuri la varsta de 110 ani, anunta publicatia turca Today's Zaman. Sicriul lui Yakup Satar, drapat in steagul Turciei, a fost inconjurat de o multime de oficiali turci, precum si de reprezentanti ai presedintelui Abdullah Gul. Nascut in Crimeea, domnul Satar a participat la luptele Imperiului Otoman din anul 1915.
  • China si-a tradat unul dintre cei mai apropiati aliati ai sai, dezvaluind Natiunilor Unite informatii secrete despre eforturile Iranului de a obtine tehnologii utilizabile in fabricarea armelor nucleare, anunta publicatia britanica The Telegraph. Beijingul pare sa se fi hotarat sa colaboreze cu inspectorii Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (o agentie de monitorizare a ONU), dupa ce oficialii AIEA au descoperit ca Iranul a obtinut informatii despre cum se fabrica armele nucleare. China are legaturi vechi cu regimul clerical al Iranului, fiind totodata unul dintre cei mai importanti clienti pentru titeiul si gazele naturale iraniene.
  • Un robot spatial autocomandat a andocat cu succes la Statia Spatiala Internationala, fara nici o interventie din partea echipei de interventie de pe statia orbitala. Vehiculul transportor, incarcat cu mai mult de cinci tone de apa si hrana, a fost construit de Agentia Spatiala Europeana si a fost lansat pe orbita cu aproape o luna in urma. Operatiunea incheiata cu succes deschide astfel calea catre explorari spatiale viitoare, noteaza New York Times.
  • Candidatul prezidential al Partidului Democrat din Statele Unite, Barack Obama, a adunat mai mult de 40 de milioane de dolari pentru campania sa electorala numai in luna martie, informeaza BBC. Rivalul lui Barack Obama, Hillary Clinton, nu a anuntat inca sumele destinate campaniei sale electorale, dar oficialii americani estimeaza ca acestea nu le vor depasi pe cele ale campaniei domnului Obama. Potrivit analistilor politici americani, campania electorala prezidentiala tinde sa se transforme in "primele alegeri de un miliard de dolari din SUA".
  • Un avion care transporta o misiune umanitara franceza a sosit in Columbia, cu intentia de a incerca preluarea unui ostatic detinut de rebelii gruparii columbiene FARC, informeaza Associated Press. Ostaticul Ingrid Betancourt este un fost candidat prezidential columbian, ce detine prin casatorie si cetatenia franceza. Gruparea marxista FARC nu a comunicat pana in prezent daca va permite sau nu misiunii franceze sa aiba acces la Betancourt. Fiul ostaticei a facut ieri un apel disperat pentru ajutorarea mamei sale, care este bolnava.FARC a eliberat recent patru ostatici, insa Betancourt, care a fost rapita in 2002, continua sa fie tinuta intr-o locatie din jungla.
  • Al doilea comandant al organizatiei al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, a declarat ca Osama bin Laden este sanatos, iar informatiile ca ar fi bolnav sunt false, anunta The Telegraph. Comentariile au fost postate pe Internet, ca raspuns la intrebarile de pe website-urile islamiste. Sanatatea lui Osama bin Laden este de mult timp un subiect de speculatii. Se crede ca el si al-Zawahri se ascund undeva in Afganistan sau Pakistan.