Scandal in randul anarhistilor: camarazii polonezi si francezi ai romanilor Radu Salahoru si Bogdan Chelariu - "motoarele" militantilor anti-NATO autohtoni, acuza pe diverse site-uri ca, dupa ce au fost indemnati sa participe la boicotarea Summitului de la Bucuresti, au fost tradati, fapt care le-a blocat accesul in Romania.

Pe "lista neagra" a anarhistilor straini figureaza, alaturi de ieseanul Radu Chelariu - fondator al Asociatiei "Centrul pentru Arta, Media si Actiune Sociala" (CAMAS), si cetateanul francez Benoit Vitse - directorul Atheneului Tatarasi din Iasi (n.r. - personaj binecunoscut pentru atitudinea sa anti-NATO), banuit a fi "sifonarul" serviciilor de informatii de la noi.

Banuielile cu privire la tradarea romanilor care s-au ocupat de organizarea boicotului anti-NATO par sa fie intarite de faptul ca, acum doua zile, in momentul in care Politia a operat retineri la Flaros SA - societate aleasa drept cartier general pentru militantii anti-NATO -, Radu Salahoru, Ioana Laura Partin si alti membri ai CAMAS nu s-au numarat printre cei saltati, deoarece, printr-o fericita "coincidenta", tocmai iesisera din locul respectiv cu cateva minute inaintea sosirii jandarmilor.

Astazi, "Curentul" va prezinta reactiile unor anahisti straini intorsi la granita romana, publicate in buletinele celei mai importante retele de anarhisti din Europa, People Global Action (PGE), in care CAMAS-ii condusi de Radu Salahoru si indrumati de Benoit Vitse sunt acuzati ca ar fi pus la cale un scenariu diabolic, de compromitere a miscarii anarhiste. Totodata, cotidianul nostru va prezinta si detalii inedite privind sustinatorii miscarii anarhiste de la noi, dar si informatii privind cea de-a doua locatie "de refugiu" din Bucuresti aleasa de militantii anti-NATO.

integral in Curentul