Cu doua luni inainte de alegeri, cind sabia electoratului ar putea sa-i scurteze capul de primar, vestile bune de la alesii locali vin in cirduri, ca vestitorii primaverii. Gazetele locale agreate de mai-marii judeteni sclipesc de realizari si planuri: tocmai se fac locuri noi de parcare, tocmai se extind retelele de apa si gaze, iar firmele contractate de primarii sa asfalteze sint de nestavilit si in sfinta zi de duminica.

Productivitatea muncii in Consiliile Locale a sporit, hotaririle s-au inmultit, iar primarii si consilierii vintura cu pasi grabiti colbul de prin toate cotloanele comunelor si oraselor de provincie. Primarul Constantei, Radu Mazare, are pentru 2008 ambitii si proiecte pe masura carnavalului de la Rio.

Constantean cu functia si sud-american cu inima, Mazare, care isi face toate vacantele in Brazilia, viseaza sa construiasca un oras lacustru pe lacul Siutghiol, unde sa se concentreze viata de noapte a Mamaiei. Pe site-ul municipalitatii, Mazare se transforma intr-un autor de fantasy specializat in plasmuirea de lumi. Zona dedicata exclusiv agrementului ar urma, in inchipuirea lui, sa se intinda pe patru hectare de lac si sa fie compusa din insule dispuse in forma unei frunze de artar, legate intre ele de pasarele.

Ochii mintii primarului vad cum insula pe piloni va fi strabatuta de canale, cu cluburi de muzica, baruri, discoteci, restaurante, taverne si terase.

Primaria vrea sa construiasca si o pista pentru role si skateboard in parcul Tabacariei si 10 terenuri sportive, iar Mazare mai vrea sa faca si locuri de promenada, debarcadere, parcuri si locuri de joaca pentru copii. Totusi, ca sa nu iasa din codul de bune practici electorale, edilul a inceput si construirea a 100 de parcaje in zonele aglomerate din municipiul Constanta si vrea sa termine si reabilitarea carosabilului.

Integral in Cotidianul