Un copil de 9 ani, din comuna galateana Balintesti, a fost internat in stare grava la Spitalul de Urgenta „Sf. Apostol Andrei“, din Galati, dupa ce a fost atacat si sfasiat de o haita de 15 maidanezi.

Florinel Arpad se juca, miercuri seara, cu mai multi copii in curtea unei foste Intreprinderi Agricole de Stat (IAS), cand au fost atacati de cainii. Majoritatea au reusit sa fuga, dar Florin, cel mai mic dintre ei, s-a impiedicat, a cazut pe burta si a fost atacat de animale. Timp de cateva minute, baiatul a incercat sa se apere, protejandu-si cu mainile fata si gatul de muscaturile cainilor. Doar interventia satenilor de la casele din apropiere, cu bate si topoare, a dus la evitarea unei tragedii.

Poate suferi un transplant

Micutul a fost transportat cu o ambulanta la spital, unde a fost internat, cu rani pe tot corpul, in Sectia de Chirurgie Plastica si Reparatorie. Ieri dupa-amiaza, medicii de la Sectia de Chirurgie Plastica a spitalului galatean erau de parere ca, intr-o saptamana, se va sti daca baiatul are nevoie de un transplant de piele.

„Copilul a suferit leziuni profunde la gleznele ambelor picioare, insa la nivelul gambei stangi are lipsa de substanta si este posibil sa necesite un transplant de piele“, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta din Galati, Mihai Bucatanschi.

Integral in Evenimentul Zilei