"Exista un soi de asteptare religioasa inaintea fiecarui discurs al meu", a declarat fostul KGB-ist. Analistii considera ca acesta si-a regizat la perfectie ultima participare la un eveniment international in calitate de presedinte.

“Este evident ca personajul central al summitului, in special al ultimelor doua zile ale acestuia, a fost Vladimir Putin, care iese din scena “en fanfare”. A fost inclusiv o miscare de PR dusa foarte bine la capat”, spune istoricul Armand Gosu.

Aparitia presedintelui Vladimir Putin, cu o intirziere de mai bine de o ora, la conferinta de presa programata dupa incheierea Consiliului NATO-Rusia a produs rumoare in rindul jurnalistilor, care se asteptau ca din partea Rusiei sa vorbeasca ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Jurnalistii care au adresat intrebari liderului de la Kremlin au fost atent selectionati de serviciul de presa al Kremlinului, prioritate avaind presa rusa.

Astfel, singura intrebare adresata de jurnalistii romani a fost extrem de generala, referindu-se la posibilitatea reintoarcerii relatiei Est-Vest la tiparele Razboiului Rece. Jurnalistii din statele baltice, precum si cei din Republica Moldova nu au reusit sa adreseze nici o intrebare presedintelui Putin.

“Exista un soi de asteptare religioasa inaintea fiecarui discurs al meu”, si-a inceput de altfel raspunsul pentru un jurnalist Vladimir Putin. Sistemul antiracheta asupra caruia a cazut de acord Consiliul Nord-Atlantic sa il construiasca in viitor si care va acoperi inclusiv Romania este “indreptat impotriva Rusiei, sa vorbim deschis”, a declarat presedintele in conferinta de presa. De asemenea, conducatorul Federatiei Ruse a spus ca Rusia “nu poate accepta un bloc militar la granitele sale” si a pus sub semnul indoielii caracterul “democratizator” al NATO. “Sintem o tara autosuficienta din punctul de vedere al securitatii si nu avem de gind sa renuntam la suveranitatea noastra”, a adaugat Putin.

Integral in Cotidianul