Politia din Texas a efectuat, in ultimele zile, mai multe raiduri la o ferma din comitatul Eldorado, in care locuiau membrii unei secte de poligami. Peste 200 de persoane au fost evacuate, majoritatea femei si copii. Autoritatile investigheaza acum posibilitatea unor abuzuri sexuale asupra micutilor.

Nu mai putin de 52 de fete, cu virste cuprinse intre 6 si 17 ani, au fost interogate, pentru a se stabili daca au cazut victime unor agresiuni. Tinerelor li s-a interzis sa se intoarca la ferma, iar 18 dintre ele au fost trimise la asistenti maternali sau in adaposturi. Oficialii spun ca cele 18 minore prezinta semne de abuzuri sau se afla in pericol de a deveni victime.

Intreaga operatiune s-a declansat la sfirsitul saptaminii trecute, cind politia a fost anuntata ca o fata de 16 ani, care locuia la ferma, a fost agresata sexual. Potrivit reclamatiei, tinara a fost obligata sa se casatoreasca cu un barbat de 50 de ani, cu care are si un copil. Imediat, fortele de ordine au patruns in incinta fermei ca sa gaseasca victima. Deocamdata, ea nu a fost identificata printre persoanele evacuate si nici bebelusul ei, care are cam 8 luni, nu a fost gasit.

Politistii au primit insa ordin sa continue raidurile si sa descopere orice copil care ar putea fi in pericol. De asemenea, ofiterii au primit dreptul sa confiste computere, CD-uri, fotografii si alte medii de stocare, ce ar putea contine materiale compromitatoare. Politia statala a instalat baraje rutiere in jurul fermei, pentru a bloca accesul curiosilor si a efectua perchezitii cit mai amanuntite.

Ferma in cauza este locuita de membrii unei secte conduse de celebrul Warren Jeffs - un profet autoproclamat, condamnat la 10 ani de inchisoare pentru complicitate la viol. Potrivit procurorilor, el a fortat o fata de 14 ani sa se marite cu propriul var. Sentinta a fost data de un tribunal din Utah. Jeffs mai urmeaza sa fie judecat in Arizona, pentru 8 capete de acuzare, printre care comportament inadecvat fata de minori, incest si conspiratie.

Secta lui s-a desprins din rindul Mormonilor, in urma cu peste un secol si are in prezent aproximativ 10.000 de adepti. Membrii sai sint grupati, in principal, in doua orase americane - Colorado City in Arizona si Hildale, Utah. Conform invatamintelor sectei, barbatii trebuie sa se casatoreasca cu cel putin 3 femei, pentru a ajunge in rai. la rindul lor, urmasele Evei sint invatate sa fie supuse fata de sotii lor, daca vor fericire in viata de apoi.

Integral in Cotidianul.