Pentru ca au fost cuminti si as­cultatori tot anul trecut, sefii de la Serviciul Roman de Informatii si-au facut cadou de Cra­ciun cite un Touareg nou-nout. Despre SUV-ul 4x4 de la VW, nu­mai bun de impresionat gagicile, stiti deja cite ceva, asa ca n-o sa va mai plictisim cu detalii despre caracteristicile masinii, gen mo­tor de aproape doua sute de cai-putere sau sistem audio de fite.

Trecem, deci, la partea esentiala a cadoului pe care si l-au facut sereistii. Care nu este faptul ca aveau nevoie de aceste masini pentru misiuni, asa cum afirma ei. Este vorba despre furnizorul celor o suta de Touareg-uri, Mido­car SRL, adica firma de casa a celor de la SRI, SIE si Ministerul de Interne. Directia Nationala Anticoruptie i-a anchetat intr-un do­sar pe Cico Dumitrescu, pe citiva sefi de la SRI (Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache) si pe unul dintre actionarii de la Midocar SRL.

Dupa cum arata anul trecut DNA, Ovidiu Soare a fost trimis in judecata pentru ca a primit mita un VW de la actionarul Midocar. La momentul la care DNA s-a deranjat sa vada de ce sint atit de prietenosi cei de la SRI cu se­releul asta, relatia de afaceri era deja una stabila si cit se poate de profitabila.

Academia Catavencu