Generalul David Petraeus, comandatul operatiunilor din Irak intentioneaza sa suspende temporar retragerea militarilor americani, scrie Reuters. David Petraeus a explicat ca reducerea efectivelor ar putea conduce la instabilitate in zona In acest moment contingentul american din Irak numara 158.000 de persoane iar potrivit vechiului calendar de retragere al trupelor ar trebui sa ajunga la 140.000 de soldati in iulie. Jurnalistii de la The Guardian sustin ca au intrat in posesia unui acord intre Statele Unite si guvernul Irakian in care se stipuleaza ca misiunile de pastrare a ordinii vor fi sustinute in continuare de armata americana.

Ziarul francez Le Monde intra de saptamana viitoare in greva, informeaza cotidianul belgian Le Soir. Angajatii cotidianului protesteaza astfel fata de planul de masuri impus de patronat care prevede reducerea cheltuielilor cu 15 milioane de euro in urmatorii doi ani si concedierea a 130 de persoane, adica a doua treimi din echipa editoriala.

Greva si in Burkina Faso. Ouagadougou, capitala statului a fost paralizata marti de o greva generala cauzata de cresterea pretului la alimente si carburanti, noteaza Le Monde. Potrivit publicatiei sindicatele solicita o majorare a salariilor cu 25 de procente.

Esec al misiunii umanitare de eliberare a celor peste 40 de ostaticii retinuti de de guerila columbiana FARC, relateaza The New York Times. Gruparea parlamentara solicita in continuare presedintelui Alvaro Uribe sa-i elibereze pe mitantii FARC.

Primul om trimis de Coreea de Sud in spatiu este de fapt o femeie, are 29 de ani, este de profesie inginer in biosisteme si se numeste Yi So-Yeon. Ea este transportata de o racheta ruseasca Soyuz pe Statia Spatiala Internationala, unde va efectua 14 experimente stiintifice, urmand ca pe 19 aprilie 2008 sa revina pe Terra, scrie Stiinta.info

Un Coran datand din secolul VII a fost vandut unui colectionar pentru suma de trei milioane de euro afirma Le Figaro.

Cel mai bine platit manager de credite imobiliare din lume se numeste John Paulson. Potrivit ziarului New York Times John Paulson a castigat in 2007, 3 miliarde de dolari.