Santieriada haotica si despagubirile care trebuie platite in procesele pierdute produc pierderi financiare de zeci de milioane

Nici nu a trecut jumatate de an si primarul Adriean Videanu simte nevoia unei rectificari bugetare. Mai precis, este vorba de 34.490.000 de lei din fondul de rezerva de aproximativ 70.000.000 de lei, aflat la dispozitia edilului-sef.

Potrivit raportului de specialitate, peste 14.000.000 de lei reprezinta "cheltuieli pentru bunuri si servicii constand in service si asistenta tehnica, taxe cadastrale si notariale", dar si pentru plata unor despagubiri civile stabilite prin hotarari judecatoresti.

Principala prioritate pentru rectificarea bugetara cu bani din fondul de rezerva al primarului general o reprezinta Regia Autonoma Transport Bucuresti (RATB).

Pentru aceasta vor fi trasi de la "salteaua" municipalitatii 20.000.000 de lei. Toate aceste sume inseamna aproape jumatate din disponibilul fondului de rezerva.

Santierele au ruinat RATB

Regia bucuresteana de transport a primit, la inceputul anului, o subventie de 415.000.000 de lei. Suma este insa insuficienta in raport cu cheltuielile pe care trebuie sa le faca RATB. Asa ca salvarea vine pentru moment de la fondul de rezerva, de unde se iau 20.000.000 de lei, pentru primul semestru.

Raportul de specialitate trimis catre primarul general arata ca RATB are nevoie de bani pentru ca lucrarile de pe strazi au majorat cheltuielile regiei. In document se motiveaza ca banii sunt necesari pentru ca suspendarea unor linii de tramvai a condus la mentinerea in circulatie a unui numar mare de autobuze vechi, a caror intretinere este foarte scumpa.

integral in Adevarul