Emanoil Negut, seful Corpului de Control al Guvernului, nu are cum sa-si trimita inspectorii sa ia la puricat modul in care au fost facute repartitiile pentru vilele si apartamentele din noile cartiere ANL din Bucuresti, deoarece asta ar insemna sa-si ancheteze propriul frate.

Ionel Adrian Negut, fratele sefului Corpului de Control, a primit in luna mai 2007 un contract de la ANL pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafata de 135 de metri patrati, pentru care a platit ANL-ului 69.504 euro. Cu acesti bani, pe piata libera din Bucuresti, ai noroc daca gasesti o garsoniera fara imbunatatiri, intr-o zona modesta a Capitalei.

Apartamentul fratelui sefului Corpului de Control este situat in blocul ANL C 1.3, ce urmeaza sa fie finalizat in citeva luni.

Potrivit surselor noastre, fratele lui Emanoil Negut a fost chemat de catre reprezentantii ANL printre primii pentru a-si alege apartamentul si etajul din blocul ce urmeaza a fi gata in curind, desi acesta a acumulat un punctaj mai mic fata de ceilalti beneficiari. Ionel Adrian Negut este consultant fiscal la o firma multinationala, potrivit surselor noastre.

Fratele sefului Corpului de Control al Guvernului este vecin cu Marian Muhulet, membru PNL, care a fost numit anul trecut de catre Guvern vicepresedinte cu rang de secretar de stat al Autoritatii Electorale Permanente. Pina la jumatatea anului 2007, Muhulet a fost director de cabinet al secretarului general al Guvernului si apoi consilier personal al ministrului pentru relatia cu Parlamentul.

In ambele pozitii, Muhulet a fost mina dreapta a ministrului Mihai Voicu, care are si el o vila in cartierul Brancusi. Muhulet, mai modest si necasatorit, s-a multumit doar cu o garsoniera de 54,59 metri patrati, pentru care a achitat suma derizorie de 28.896 de euro. Cu acesti bani, pe piata libera din Capitala, un om simplu nu poate sa cumpere nici macar uscatorul de la un bloc de garsoniere.

Cotidianul