1. Cercetatorii urmeaza sa examineze in timp efectele iradiatiilor asupra astronautilor. Pentru aceste teste se vor iradia mai intai celule si mostre de tesuturi, scrie Stiinta.info

2. Desigur, intrebarea din titlu poate parea fara sens. La urma urmei deciziile se fac in creier, deci putem spune ca oricand avem vointa proprie.Cu ajutorul electroencefalogramei, Benjamin Libet a masurat ca momentul cand se ia efectiv decizia in creier precede cu o fractiune de secunda (cateva sute de milisecunde) momentul cand subiectul crede ca ia decizia. Adica nu avem vointa proprie, informeaza Stiinta.info.

3. Parlamentul francez este pe cale sa ratifice o lege care incrimineaza incitarea la anorexie. Proiectul prevede ca persoanele care se fac vinovate de raspandirea unor asemnea mesaje sa fie pedepsite cu 2 ani de inchisoare si cu o amenda de 30.000 de euro, relateaza BBC News. Potrivit statisticilor, in Franta numarul cazuri este de 40.000.

4. Potrivit unui studiu efectuat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica ca pierderile globale legate de criza financiara din america se ridica la 422 de miliarde de dolari, afirma Le Monde.

5. Franta inregistreaza un deficit comercial record. Potrivit primelor, date deficitul se ridica la 40 de miliarde de euro, scrie Le Figaro. Autoritatiile se asteptau la o crestere a a deficitului fata de anii trecuti insa estimarile realizate de ministerul economiei stabilisera ca va fi vorba de un deficit de numai 31 de miliarde de euro.

6. Declaratiile Papei Benedict in cadrul vizitei sale in America privitor la preotii care se fac vinovati de pedofilie arunca o lumina neplacuta asupra clerului din Statele Unite. Potrivit cotidianului Le Soir din cei 42.000 de preotii care activeaza in SUA, 4000 au fost acuzati de acest delict. Numai in 2007 Biserica a trebuit sa platesca despagubiri in valoare de 615 milioane de euro victimelor.

7. Val de atentate in Irak soldate cu 54 de morti. Amiralul Greg Smith unul dintre purtatorii de cuvant ai armatei americane in Irak a declarat ca atacurile au fost puse la cale de membrii gruparii teroriste Al-Quaida, titreaza The New York Times.