• Curtea Suprema permite injectia letala ca metoda de executie. Inaltul For de Judecata al statului american Kentucky a aprobat miercuri metoda de executie a prizonierilor prin injectie letala.Prin aceasta decizie instanta nu numai ca a permis autoritatilor sa reia executiile pe rol dar a si pus capat unui moratoriu neoficial din cele 35 de state care permit pedeapsa cu moartea. Cu toate acestea, hotararea ar putea insemna si reinitierea dezbaterilor privind pedeapsa capitala in sine, informeaza The New York Times.
  • ONU prezice criza alimentara in Coreea de Nord. Conform Programului Alimentar Mondial al ONU, Coreea de Nord este pe cale de a se confrunta cu o criza alimentara grava anul acesta si va avea, foarte probabil,  nevoie de donatii alimentare consistente din partea comunitatii internationale, relateaza Washington Post. Agravarea situatiei alimentare in statul comunist, unde preturile alimentelor de baza s-au dublat in ultimul an, reprezinta rezultatul a ceea ce oficialii ONU descriu ca o confluenta pernicioasa a mai multi factori, printre care si afectarea recoltelor de catre inundatii, cresterea brusca a preturilor pentru alimente la nivel global si incetarea ajutoarelor din partea vecinelor China si Coreea de Sud.
  • Consumul de alcool, tutun si mancare nesanatoasa provoaca Alzheimer. Cercetarile au aratat ca bautorii si fumatorii inraiti dezvolta boala Alzheimer cu pana la 8 ori mai repede decat cei care duc un stil de viata mai sanatos, sustine Times Online. Consumul de alimente de tip  "junk food" nu numai ca provoaca cresterea nivelului colesterolului in randul persoanelor de varsta a doua, dar conduce si la cresterea riscului de aparitie a bolii, conform cercetatorilor. Conexiunile dintre Alzheimer si stilul de viata al pacientilor au fost dezvaluite miercuri, in urma a doua studii distincte, prezentate neurologilor din SUA.
  • Georgia a acuzat Rusia, miercuri, de tentative de a anexa parti din teritoriul sau, dupa ce autoritatile de la Moscova au declarat ca vor stabili relatii oficiale cu teritoriile georgiene separatiste Abhazia si Osetia de Sud, scrie Financial Times. David Bakradze, ministrul georgian de Externe a numit actiunea Rusiei o incalcare a legilor internationale si o incercare de a legaliza procesul de anexare ce are loc in Abhazia. "Vom raspunde folosind toate mijloacele diplomatice, legale si politice pe care le avem la dispozitie", a declarat Bakradze pentru Financial Times. "Vom solicita o intrunire speciala a Consiliului de Securitate al ONU". Ministerul de externe al Rusiei insa, a insistat ca actiunile statului rus au reprezentat doar o incercare pacifista de a elimina restrictiile care dauneaza dezvoltarii sociale si economice in intregul spatiu caucazian si nu o modalitate de a se confrunta cu Georgia.
  • Valul de infractiuni pus pe seama imigrantilor este un mit, potrivit unui studiu al politiei. Un amplu studiu al politiei britanice conchide ca numarul mare de imigranti veniti din Europa de Est in Marea Britanie nu a alimentat sporirea infractionalitatii, dupa cum a aflat The Guardian. Constatarile vor fi prezentate secretarului de Interne, Jacqui Smith, astazi, la intalnirea acesteia cu comisarii-sefi pentru a discuta aceasta problema. Mai multi dintre ei sesizasera ca au nevoie de bani mai multi pentru a face fata sporirii populatiei imigrante in zonele lor. Dar studiul, pregatit pentru Association of Chief Police Officers (Asociatia Ofiterilor de Politie, ACPO) contesta afirmatiile potrivit carora cei aproximativ un milion de cetateni din tarile aderente la UE ar fi provocat cresterea infractionalitatii.
  • Vanzarile de masini scad, criza creditelor isi spune cuvantul. Fabricantii de masini din Europa au inregistrat cea mai proasta luna in mai mult de patru ani, impactul crizei creditelor incepand a fi simtit de industrie. Cele mai multe fabrici de top au suferit reduceri drastice, vanzarile din Europa Occidentala scazand cu 10,2 procente in martie. Germania, cea mai mare piata a Europei, a inregistrat o scadere de 14 procente la vanzarile de masini noi comparativ cu martie a anului trecut. In Italia, a treia piata europeana, vanzarile au scazut cu 18,8 procente. Vanzarile masinilor noi in Spania au "plonjat" cu 28,2 procente, o scadere exacerbata de eliminarea stimulentelor fiscale pentru reciclarea masinilor vechi. Doar cele mai noi state europene au raportat cresteri puternice in piata noua a masinilor. Polonia a ajuns la o crestere de 19,5 procente, iar Romania la o crestere de 23,6 procente, relateaza Times Online.