• Trupe chinezesti pe strazile din Zimbabwe. Potrivit martorilor, trupe militare chinezesti au fost zarite pe strazile celui de-al treilea cel mai mare oras din Zimbabwe, Mutare. Acestea au fost vazute patruland impreuna cu soldati din Zimbabwe inainte si pe parcursul grevei generale de marti, organizata de catre opozitia reprezentata de Miscarea pentru Schimbare Democratica (MDC). Cu putin timp in urma, 10 soldati chinezi, inarmati cu pistoale, s-au cazat la Holiday Inn in oras, impreuna cu 70 de efective ale armatei din Zimbabwe. Sustinerea Chinei fata de regimul presedintelui Mugabe a fost accentuata prin sosirea in Africa de Sud a unui vas ce transporta o incarcatura importanta de armament, destinata inarmarii efectivelor militare din Zimbabwe. Muncitorii de pe docurile din Durban au refuzat insa sa descarce armamentul insa, scrie The Independent.
  • Grecia: Violente intre imigrantii culegatori de capsuni si fermieri. In sudul Greciei s-au declansat conflicte intre fermieri si imigrantii culegatori de capsuni, care pretind salarii mai mari. Potrivit sindicatelor care sustin muncitorii straini, aproximativ 400 dintre acestia au fost atacati de catre fermieri. Trei sindicalisti au fost raniti iar un fermier a fost arestat, conform declaratiilor politiei. Ciocnirile au avut loc intr-una din zonele puternic afectate de incendiile de anul trecut si unde au fost recent dezvaluite conditiile aproape sclavagiste in care isi desfasurau activitatea culegatorii de fructe. Conflictul s-a declansat in piata centrala a localitatii Neo Manolada, din provincia Ilia, care produce 90% din recolta de capsuni a Greciei si a carei agricultura fost distrusa de incendiile de anul trecut, informeaza BBC.
  • Duminica a avut loc un schimb sangeros de focuri intre insurgentii islamisti din Somalia si trupele guvernamentale. O importanta grupare care militeaza pentru drepturile omului sustine ca in ultimele 24 de ore au existat 81 de morti, acest eveniment fiind unul dintre cele mai puternice ciocniri armate din ultimele luni de zile. Apogeul conflictului a fost atins in fortificatiile islamice din nordul Mogadiscio, de unde guvernul, impreuna cu aliatii etiopieni, incearca sa alunge ce a mai ramas dintr-o miscare islamista, evacuata din capitala la sfarsitul anului 2006. „81 de persoane au fost ucise si 119 ranite in cadrul violentelor din Mogadiscio, incepand de sambata”, a declarat pentru Reuters, Sudan Ali Ahmed, presedintele organizatiei Elman Peace and Human Rights.
  • O femeie din Washington D.C a fost arestata sambata trecuta pentru ca a fost surprinsa dansand pe treptele monumentului comemorativ al lui Thomas Jefferson, cel de-al treilea presedinte al SUA. Incidentul a fost filmat si postat pe YouTube, provocand  adevarate controverse cu privire la drepturile omului. Desi navigatorii blogosferei au condamnat acest incident ca o violare a drepturilor omului, politia si-a motivat actiunile facand apel la legea federala care interzice tulburarea sanctuarelor sau a monumentelor sacre. Persoana arestata a fost identificata ca fiind Mary Oberwetter, in varsta de 28 de ani, fiica lui James C. Oberwetter, fost ambasador al SUA in Arabia Saudita si prieten de familie al presedintelui Bush. Aceasta a fost acuzata de delict minor si apoi eliberata, sustine Washington Post.
  • Bulgaria este cea mai ieftina destinatie de vacanta din Europa. Oficiul Postal britanic a realizat un studiu prin care compara preturile relative in lume, in contextul in care valoarea lirei sterline a scazut recent fata de alte monede. Conform acestui studiu, Bulgaria a reiesit ca fiind cea mai iefina destinatie din intreaga Europa, urmata indeaproape de Turcia. Cu putin inainte de efectuarea acestui studiu, o cercetare similara, realizata de Teletext Holidays a dezvaluit faptul ca preturile pentru mancare si bautura intr-un oras ca Sofia sunt mult mai mici decat in multe alte mari orase din Europa, relateaza Novinite.
  • Armata SUA incerca sa intensifice raidurile asupra Pakistanului. Potrivit oficialilor americani, comandantii americani din Afghanistan au solicitat in ultimele luni extinderea zonelor de razboi, propunand atacuri asupra militantilor pakistanezi din regiunile cu populatie indigena ale statului. Cererile au fost respinse deocamdata, dupa deliberari in Washington printre oficilaii administratiei Bush care se tem ca atacurile asupra radicalilor pakistanezi ar putea infuria noul guvern al Pakistanului, care negociaza cu militantii, destabilizand o zona deja fragila din punctul de vedere al securitatii, scrie The New York Times.