Stiti ce bine e sa ai milionul tau?“

Reporter: Felicitari!

Cristian Boureanu: Poftim? Pentru ce?

Rep.: Milionul de euro. Super!

C.B.: L-am facut mai demult, pentru Dumnezeu!

Rep.: Dar ce, asta nu e misto, asta de la Sinaia?

C.B.: Asta, in primul rind, nu stiu daca e tot al meu; o parte e si a fratelui meu, dar e pe-aproape, e un milion facut corect si cinstit.

Rep.: Corect si cinstit, dar cum se face un milion?

C.B.: Eu am mai multe feluri de milioane facute. Sint mindru ca primul milion l-am facut eu in firma cu fratele meu.

Rep.: Ce sentiment da milionul?

C.B.: A, iti da sentimentul… Pentru mine a fost „American Dream“, asta era sa faci un milion. In orice caz, am constatat ca in America un milion de dolari este mult mai apreciat decit un milion de euro in Romania.

Milion din frustrare

Rep.: Dar nu e nasol ca toti fac milioane si milionul tau nu mai e unic?

C.B.: Nu, n-am avut niciodata problema asta, sint oameni care au facut mult mai repede si mult mai demult decit mine. Pina la urma a fost si un fel de sentiment oarecum de frustrare, „Dom’le, ce are ala mai bun ca mine, ca el a facut un milion si eu nu l-am facut?“. Raspunsurile sint multe: unii au stat pe strada care trebuie, altii s-au descurcat mai mult in business, altii au plecat afara, s-au intors cu niste bani pe care i-au investit cum trebuie.

Rep.: Daca in momentul asta v-ati opri afacerea, cit timp ati putea trai cu un milion?

C.B.: Poate chiar zece ani! Fara vreo problema, bun, pe masura ce faci bani, faci si cheltuieli. Cu un milion de euro poti sa incepi o viata buna de la zero oriunde in lumea asta si sa traiesti bine, sa traiesti la un nivel peste medie, si in Germania, si in Statele Unite. E adevarat, probabil in Statele Unite nu vei fi in top, in Germania nu vei fi in top, in Rusia nu mai vorbesc, in mod sigur nu vei fi in top, dar vei trai mult mai bine decit media.

„Scriind declaratia de avere am descoperit milionul“

Rep.: E nimic milionul in momentul asta.

C.B.: Nu cred ca facutul milioanelor va mai tine mult. Discut de multe ori cu sotia mea, cu Valentina, ca trebuie tinut minte cit de multi bani inseamna un milion si cit de greu se face.

Rep.: Cit de multi?

C.B.: Foarte multi. Bani din care poti sa traiesti o viata linistit.

Rep.: Nu-i pacat ca nu se opreste timpul in loc la milionul dumneavoastra?

C.B.: Nu, in mare parte ii investesc. Americanii au o vorba: este bine ca, dupa ce ai facut primul milion, pina le faci pe primele zece sa continui sa traiesti ca si cum nu le-ai fi facut, e o vorba spusa…

Rep.: Fericit?

C.B.: Da, nu stiu. N-am constatat ca l-am facut… a fost facut din mai multe bucatele, intr-un timp mai indelungat, si cind am facut prima oara evaluarea pe declaratia de avere de la Parlament mi-am dat seama atunci, pe loc: aoleu, am un milion, un milion profit– nu vorbim aici de milionul ala de la banca, credit –, a fost o multumire. Uau, acu’ douazeci de ani as fi visat sa fac un milion?

Rep.: Acu’ douazeci de ani nu ne gindeam.

C.B.: Eu ma gindeam. Da, aveam in cap… ca un cip. Cind eram mic si eram intrebat ce vreau sa fac cind o sa fiu mare, spuneam ca vreau sa trec Dunarea inot, sa plec in America ca sa fac primul milion. „American Dream“!

Pelinel si Boureanu

Rep.: Va puteti permite, la un milion, orice gagica de pe lume. Suna si nasol Pelinel si Boureanu.

C.B.: Pe Valentina Pelinel am cunoscut-o cind, in mod sigur, facuse mai multi bani decit mine in ultimii zece ani. Da, si stim sa traim impreuna, cu banii facuti impreuna. Dincolo de chestia asta, cu un milion iti poti permite multe, daca este, poti sa-ti permiti orice gagica care e pe piata, dar mi-am cautat o fata la care sa tin.

Rep.: Deci va cam limiteaza amorul la un milion.

C.B.: Nu ma limiteaza. Pot, cu un milion, sa ma duc oriunde cu gagica pe care o iubesc. Asta e marele avantaj!

Rep.: La un milion de euro aveti gelozie pe ea?

C.B.: Ai gelozie si la o mie de lei, si la un milion. Cred ca un barbat devine cu adevarat puternic atunci cind are curajul sa stea cu o femeie cel putin la fel de puternica linga el. Cel mai greu lucru pentru un barbat este sa stea cu o femeie care face mai multi bani decit el.