Cotidianul: Bogatii isi antreneaza mostenitorii pentru Top 300
Pentru aceasta sunt trimisi la studii de specialitate, la universitati de renume mondial, fac mastere si incep sa lucreze in companii, nu neaparat in acelea ale parintilor, pentru ca parintii sa vada daca pot copiii sa avanseze in functie si sa castige propriii bani.
Mai nou, bogatii Romaniei incep sa recunoasca ca nu e obligatoriu ca, dupa retragerea lor, posturile de conducere sa fie ocupate de copii daca acestia nu dovedesc inclinatii pentru business.
Cea mai transanta abordare din acest punct de vedere o are Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, desemnat de „Forbes“ drept cel mai bogat roman, cu o avere de 2,5 miliarde de dolari. Acesta apreciaza ca „averile mostenite sunt o pacoste“, iar copiii sai nu trebuie sa astepte sa le vina o mostenire nemuncita. „Ramane de vazut cu mostenirea.
Ei trebuie mai intai sa atinga niste obiective de performanta pentru asta, dar pot sa spun ca sunt multumit, ca sunt in target“, a spus recent Patriciu. Omul de afaceri il ia ca model pe miliardarul american Bill Gates, care a anuntat ca, din cele aproximativ 60 de miliarde pe care le detine, doar 20 de milioane de dolari vor primi cei doi copii ai sai, restul urmand a se duce catre fundatia caritabila pe care o patroneaza.
„Acesta este modelul pe care-l urmeaza acum bogatii lumii si este cel mai bun“, apreciaza presedintele Rompetrol. Patriciu are doua fete, dintr-o casatorie anterioara, ambele studente la universitati de pe continentul american.
Cotidianul

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon