Rusia i-a informat oficial pe reprezentantii ministerului apararii din China ca vor fi dati in judecata pentru nerespectarea legislatiei privind proprietatea intelectuala, scrie Pravda.

Un studiu efectuat de specialisti canadieni, citat de Le Figaro sustine ca femeile dorm mai mult decat barbatii. Potrivit studiului barbatii dorm in medie 8 ore si 7 minute, mai putin cu 11 fata de femei.

Numarul mortilor in cei 5 ani de razboi civil in Darfour, ar putea sa atinga 300 000, sustine John Holmes, seful delegatiei umanitare a ONU in Sudan, citat de Le Monde. Abdalmahmoud Abdalhalim, reprezentantul Sudanului, contesta insa aceste cifre. Acesta a declarat ca numarul victimelor nu depaseste 10.000

Michel Zollweg, un angajat al bancii Société Générale sustine ca a anuntat in repetate randuri conducerea institutiei, semnalandu-le faptul ca Jérôme Kerviel pune la cale un plan de fraudare, informeaza Reuters. In replica reprezentantii bancii afirma ca avertismentele lui Michel Zollweg nu au fost suficient de clare pentru a impiedica la timp pierderea celor aproape 5 miliarde de euro.

Stelele ne par eterne, insa nu sunt. Se nasc si mor, iar acest ciclu dainuie de aproximativ treisprezece miliarde de ani. Simularile numerice ale Universului timpuriu au oferit primele indicii asupra perioadei aparitiei primelor stele, iar valorile obtinute sunt de 100-250 de milioane de ani de la Marea Explozie. Misiunea in spatiu WMAP a NASA, inceputa in 2001, a corectat aceasta limita si a stabilit o valoare de aproximativ 400 de milioane de ani, afirma Stiinta.info

Razboaiele din Irak si Afganistan ar putea costa Statele Unite, anul acesta aproximativ 170 de miliarde de dolari, sustin surse din cadrul statului major al SUA citate de Reuters. Pentru a sustine aceste cheltuieli americanii ar putea recurge la compactarea executiilor bugetare pe anii 2008 si 2009.

China este acuzata de SUA ca exporta medicamente contaminate, scrie The New York Times. Oficialii americanii sustin ca un coagulant importat din China ar fi cauzat 81 de decese inregistrate pe teritoriul american. Ambasada chineza a negat intr-un comunicat aceste acuzatii. Recent chinezii au mai fost acuzati ca exporta pasta de dintii daunatoare sanatatii si mancare toxica pentru animale .