„Moartea domnului Lazarescu” pare sa fie o poveste fara sfarsit in spitalele romanesti. Ultima victima este Oana Scanteie, in varsta de 3 ani. Cazul a fost semnalat in premiera de Realitatea TV.

Fetita a fost adusa pe 12 aprilie la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Luis Turcanu” din Timisoara, trimisa acasa, apoi readusa de parinti la aceeasi institutie, dupa care a fost transferata la un spital de boli infectioase, care a trimis-o din nou la cel de copii, unde a si murit. Parintii fetitei au sesizat Colegiul Medicilor si cer autoritatilor sa le spuna de ce le-a murit copilul.

Tatal fetitei ne-a povestit ca, pe 12 aprilie, ei au adus copilul la Spitalul „Luis Turcanu” din Timisoara pentru ca Oana facuse febra de 40 de grade: „Acolo am gasit-o pe doamna Daciana Petre, medic de garda, care, dupa un consult superficial la plamani, a constatat ca are putin rosu in gat.

A rupt o bucatica de hartie dintr-o coala si i-a prescris nurofen si vitamina C, apoi am mers acasa”. In mai putin de 24 de ore si dupa o pastila de nurofen, fetita se simtea tot rau. A doua zi au dus-o iarasi la Spitalul „Luis Turcanu”, iar aici medicul de garda Felicia Chelu i-a pus un alt diagnostic: meningita acuta.

„Am fost trimisi la Spitalul «Dr. Victor Babes», pe motiv ca la Spitalul «Luis Turcanu» nu exista sectie in care se trateaza bolile infectioase”, a povestit, pentru cotidianul.ro, tatal copilului. Ambele diagnostice si primul tratament ne-au fost confirmate telefonic si de o persoana care s-a recomandat a fi „secretara Spitalului «Luis Turcanu»“ si care a explicat ca transferul fetitei la alt spital s-a facut pe motivul ca Spitalul „Luis Turcanu” nu ar dispune de aparatura necesara.

La Spitalul „Victor Babes“, Oana a avut iar ghinion. Aici, medicul Suzana Barcsay i-a facut un set de analize, i-a confirmat diagnosticul de meningita acuta, apoi a internat-o, impreuna cu parintii. „Au urmat cateva perfuzii cu antibiotic pana la ora 2.00 noaptea, cand dr. Barcsay i-a administrat un calmant direct in vena, care a constat in 2,5 diazepam.

Integral in Cotidianul.