Din transcrierile unor convorbiri telefonice inregistrate cu mandat de la judecator, reiese ca temutul lider interlop Ion Balint, zis Nutu Camataru, isi coordoneaza "afacerile" din Penitenciarul Jilava. Pe langa extorcari de bani, santaje, razbunari, din convorbirile inregistrate mai rezulta faptul ca Nutu Camataru tine legatura cu persoane influente, prin care spera sa se elibereze cat mai repede. Intr-una dintre multele sale convorbiri telefonice realizate in ultima jumatate de an, Nutu Camataru afirma ca a fost anuntat de fratele sau, Sile (detinut in alt penitenciar), de faptul ca va fi eliberat. Aranjamentele ar fi fost facute de "Bosulica" si "Salam", pe care Nutu il defineste ca "praduitor". In convorbirile lui "Neghina" cu Nutu se invart sume cuprinse intre 80.000 si 2,4 milioane de euro, de parca ar fi maruntis.

Suma cea mare ar urma sa fie incasata de un anume Ion Bot. Concluzia lui Nutu in acea convorbire a fost: "Da-i dracu’, ba, Neghina, ca vin acasa, ca-i o gramada de smecherii de facut, manca-ti-as!". In regulamentul penitenciarelor sunt interzise detinerea si folosirea telefoanelor mobile. Cu toate acestea, astazi Nutu Camataru are sanse sa fie eliberat conditionat, deoarece comisia de eliberari conditionate din Penitenciarul Jilava l-a evaluat ca fiind un detinut-model. Pentru merite deosebite l-a si recompensat de opt ori!

Potrivit evaluarilor penitenci-arului Jilava, Nutu Camataru "a avut un comportament corespunzator, in sensul ca a respectat Regulamentul de ordine interioara (sic!), s-a incadrat in programul unitatii, a avut atitudine cuviincioasa fata de cadre, participa la activitatile de interventie psiho-sociala (de tip «Hobby» , «Deprinderi sociale» si «Antidrog»), manifesta interes fata de mesajul informativ, instructiv si educativ al acestuia". Pentru "seriozitatea sa", Nutu Camataru a fost recompensat de conducerea penitenciarului de opt ori cu suplimentarea dreptului la pachet sau vizita; a primit premii in obiecte si a fost desemnat sa organizeze un campionat de fotbal. Pe deasupra, el beneficiaza de regim semideschis, adica i se permite sa paraseasca celula (cand vrea el!) si sa circule liber prin intreaga inchisoare. si in tot acest timp Nutu are telefon mobil si isi coordoneaza afacerile din penitenciar, dupa cum rezulta din interceptarile autorizate, dar ignorate de conducerea Penitenciarului Jilava.

Integral in Romania libera.