Aproape toate cele 30 de hoteluri cu program permanent de pe litoralul romanesc si-au asteptat in van turistii in perioada Sarbatorilor de Paste. Hotelierii au mai lasat din pret, au pregatit surprize, excursii pe litoral, plimbari cu vaporasul, s-au deschis cluburi si discoteci. Degeaba.

Au fost abia in jur de 1.000 de temerari: cativa la hotel Iaki din Mamaia, ceva mai multi la Hotel Europa din Eforie si mai putini la President din Mangalia. Ei au platit intre 500 si 700 de lei pentru un pachet cu patru nopti, incluzand toate facilitatile (inclusiv SPA, tratamente de intretinere si infrumusetare).

De la Mamaia la Albena

Romanii au preferat litoralul bulga resc pentru ca este mai ieftin, serviciile sunt mai bune, iar temperaturile au fost ceva mai ridicate.

Multi dintre cei care isi luasera bilet la Mamaia sau la Mangalia si-au facut bagajele si au trecut la bulgari. Aici au platit 32 de euro pe zi (aproape 120 de lei) la hotel de patru stele, in sistem all inclusive, dupa cum ne-a informat directorul de vanzari din statiunea Albena, Ion Bondar. Managerul Hotelului Dobrogea din Albena, Vilyana Velikova, spune, la randul ei, ca, de trei ani, de toate sarbatorile religioase si de revelion, unitatea este plina cu turisti din Romania.

Leul, cotat la casele de schimb

Numai in Albena au fost facute rezervari pentru 5.300 de turisti din Romania in cele 12 hoteluri de patru stele deschise special pentru romani. Alti aproape 4.000 de romani au luat bilete pentru Nisipurile de Aur.

Gazdele de pe litoralul bulgar chiar s-au pregatit pentru aceasta ocazie: au angajat animatori vorbitori de limba romana, cantareti din Romania si oameni imbracati in costume de iepurasi care au dat cadouri copiilor. Pentru credinciosi, au fost pregatite autocare care i-au dus la manastirile din apropiere.

Evenimentul Zilei