Presedintele in exercitiu al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Chakib Khélil, a declarat ca nu este exclus ca petrolul sa ajunga la 200 de dolari pe baril daca moneda americana nu se redreseaza, scrie Le Figaro.

Postul de televiziune BBC afirma intr-un documentar difuzat pe 28 aprilie ca membrii Castilor Albastre de nationalitate indiana si pakistaneza sunt implicati in traficul cu armament in Congo, informeaza Le Monde. Postul de televiziune britanic sustine ca reprezentantii ONU ar fi pus la dispozitia militiilor rebele din estul tarii importante cantitati de armament. Marie Okabe, purtatorul de cuvant al ONU a negat aceste acuzatii.

occidentale precum Barbie, Batman sau Harry Potter au un impact negativ asupra societatii islamice din zona, relateaza BBC News. Ghorban Ali Dori Najafabadi a cerut vice-presedintelui iranian Parviz Davoudi sa restrictioneze importarea acestor jucarii.

Compania americana Mars, va cumpara Wrigley contra unei sume de 23 de miliarde de dolari, anunta New York Times. Dupa preluare Wrigley va ramane o filiala autonoma a grupului. Potrivit oficialilor celor doua companii, perfectarea acordului de preluare a Wrigley de catre Mars va dura intre 6 si 12 luni.

Compania Tracinda detinuta de omul de afaceri Kirk Kerkorian si-a anuntat intentia de a cumpara de 20 milioane de actiuni Ford la pretul nominal de 8,50 dolari, relateaza Reuters. Tracinda detine deja 100 de milioane de actiuni Ford. Daca tranzactia va fi incheiata, Tracinda va dispune de 5,6% din capitalul constructorului american de masini.