Cei ce petrec ore fara sir in fata jocurilor video au aceleasi caracteristici de personalitate ca si cei ce sufera de sindromul Asperger, anunta Stiinta.info Noua cercetare a fost efectuata in Anglia, si publicata in revista Societatii Engleze de Psihologie, ne anunța portalul abc.net.au Ea alimenteaza astfel grijile parintilor ce au copii care petrec mult timp in fata jocurile video. In plus, rezultatele sugereaza si ca jocurile video instraineaza deja un grup deja afectat psihologic (cei suferind de sindromul Asperger) si sporesc problemele de sanatate mintale si depresie nervoasa ale acestora.

Rusia a anuntat ca isi va mari contingentul militar in Abhazia si in Osetia De Sud informeaza AFP. Militarii rusi sustin ca au fost obligati sa ia aceste masuri deorece armata georgiana se pregateste sa invadeze aceste zone separatiste. Autoritatiile de la Tbilissi au negat acuzatiile

Republicanul John McCain, aflat in cursa electorala pentru presedintia SUA, a declarat ca daca va fi ales in acesta functie va schimba sistemul de asigurari de sanatate care functioneaza acum in America. John McCain spune ca va oferi fiecarei familii americane un imprumut de 5.000 de dolari cu care sa-si poata achizitiona o asigurare, scrie The New York Times. Se estimeaza ca in acest moment doar 40 de milioane de americani detin asigurari de sanatate, in marea lor majoritate acestea fiind suportate de angajatori.

ONU si Banca Mondiala intentioneaza sa infiinteze o echipa de experti care sa gestioneze criza alimentara, relateaza The Guardian. Indexul global al preturilor calculat de ONU pentru agricultura si alimentatie a crescut cu 57% fata de martie 2007. In aceste circumstante numarul persoanelor care vor primi hrana gratuita prin Program Mondial de Alimentatie se ridica la 73 de milioane

Aproape jumatate din teritoriul Venezuelei se confrunta cu o ampla pana de electricitate. Potrivit conducerii campaniei publice de electricitate aproximativ 40% din teritoriul tarii se confrunta cu acesta problema, noteaza Reuters. Din primele estimarii rezulta ca incidentul a aparut pe fondul suprasolicitarii retelelor de transport al electritatii.

Un tribunal chinez a condamnat 30 de Tibetani pentru implicarea in manifestatiile contra Beijingului de la jumatatea lunii martie de la Lhasa. Potrivit ziarului Le Monde sanctiunile au mers de la 3 ani de inchisoare la condamnari pe viata. Cei 30 au fost acuzati de uciderea a 19 persoane.