• Copiii disparuti ai tarului Nicolae au fost descoperiti in urma testelor ADN. Osemintele au fost gasite langa Ekaterinburg in vara anului 2007 si, potrivit testelor ADN  efectuata intr-un laborator din SUA, apartin tareviciului Alexei si printesei Maria, copiii ultimului tar al Rusiei, Nicolae al II-lea. "In acest fel, i-am gasit pe toti", a anuntat guvernatorul regiunii Sverdlovsk, Eduard Rossel, citat de Itar - Tass.
  • Comoara veche de 500 de ani, descoperita in Namibia. O companie de exploatare a diamantelor din Namibia a descoperit, in timpul unor operatiuni desfasurate pe fundul marii, epava unui vas care a naufragiat in urma cu 500 de ani si la bordul caruia se afla numeroase obiecte de valoare si bani. Printre bogatiile gasite se numara un tun din bronz si mii de monede spaniole si portugheze din secolul al XVI-lea, scrie BBC News.
  • 81 de oameni au murit dupa ce au fost injectati cu heparina contaminata. Agentia Federala Americana pentru Medicamente (FDA) crede ca autoritatile din China au contaminat intentionat ingredientele folosite la fabricarea unui anticoagulant folosit in dialize, heparina. Contaminarea a condus la decesul a 81 de pacienti si la declansarea unor alergii severe in cazul a 785 de persoane. "Ancheta  FDA a condus la concluzia ca medicamentul a fost contaminat intentionat", a declarat doctorul Janet Woodcoc, directorul agentiei. Potrivit New York Times, loturile de heparina provenite din China contineau o substanta nenaturala obtinuta prin modificare chimica.
  • Fiul lui Osama ben Laden nu a primit viza pentru Marea Britanie. Cererea de viza depusa de Omar ben Laden a fost respinsa de autoritatile britanice, pe motiv ca prezenta sa ar putea afecta siguranta publica. Fiul liderului retelei teroriste Al-Qaeda a solicitat ambasadei britanice din Cairo viza pentru a se muta Marea Britanie, dupa ce in 2007 s-a casatorit cu englezoaica Jane Felix-Browne. El a declarat atunci ca vrea sa inceapa o noua viata si sa  lucreze ca "activist al pacii" impreuna cu sotia sa. The Times scrie ca oficialii britanici au dovezi clare potrivit carora Omar ben Laden este in continuare loial tatalui sau.
  • SUA neaga ca vor sa atace Iranul. Armata americana a negat speculatiile potrivit carora Statelor Unite au un plan de atac impotriva Iranului. Potrivit Reuters, directorul militar pentru strategie, Generalul John Sattler, a declarat ca Pentagonul are numeroase planuri pentru potentialele conflicte din intreaga lume, tinute pe raft, insa nu au fost transmise noi ordine catre comandantii militari pentru un atac in Iran. Presa americana a relatat miercuri ca Pentagonul pune la punct planuri de atac impotriva Iranului, din cauza "rolului ostil tot mai crescut" pe care Teheranul il joaca in Irak prin livrarea de arme catre rebelii ce lupta impotriva fortelor americane.
  • Australia va modifica legi in favoarea homosexualilor. Guvernul Australiei a anuntat ca va modifica aproximativ 100 de legi federale pentru a elimina discriminarea cuplurilor de homosexuali. Cu toate acestea, militantii pentru drepturile homosexualilor sunt nemultumiti de faptul ca guvernul nu va amenda si legea privind casatoria, astfel incat sa permita si casatoriile intre aceleasi sexe, relateaza Reuters.
  • Reforma predarii istoriei in Republica Moldova, contestata de CE. Cand tocmai incepeeau sa se bucure ca au reusit sa expulzeze fara proteste zgomotoase istoria romanilor din invatamantul basarabean, autoritatile comuniste de la Chisinau au primit o riposta din partea Comisiei Europene, anunta Deutsche Welle. Expertii europeni sustin ca manualele de istorie integrata scrise in perioada guvernarii comuniste promoveaza antiromanismul si neaga adevarul istoric despre identitatea moldovenilor. CE a publicat un articol despre Moldova, in care se mentioneaza ca reforma predarii Istoriei a devenit o problema politica sensibila datorita mai ales conexiunilor cu identitatea nationala.