Dupa experimentele inumane de la Mauthausen, Aribert Heim a scapat nepedepsit timp de peste 60 de ani si a facut avere tratand pacientii din fosta RFG.

Centrul „Simon Wiesenthal“, organizatie care isi propune combaterea antisemitismului, a publicat un raport privitor la cei mai cautati zece criminali de razboi nazisti. In fruntea listei se afla Aribert Heim, „Doctorul Mortii“, acuzat de masacrarea a zeci de detinuti evrei din lagarul nazist de la Mauthausen.

La 93 de ani, Aribert Heim este cel mai cautat nazist al momentului, fiind acuzat de experimente medicale inumane. Pentru prinderea lui s-a stabilit o recompensa de jumatate de milion de dolari. Responsabilii Centrului „Wiesenthal“ sunt siguri ca el este in viata, deoarece conturile sale bancare, de peste un milion de dolari, nu au fost inca revendicate Heim obisnuia sa injecteze in inima prizonierilor fenol, benzina si alte substante pentru a observa care dintre acestea produce cel mai rapid decesul.

Doctorul Mortii a jupuit pielea tatuata de pe trupul unui detinut, pentru a decora cu aceasta mobila din apartamentul comandantului nazist al lagarului Mauthausen. Potrivit marturiilor fostilor detinuti, Heim a decapitat un tanar de 18 ani, dupa ce in prealabil ii indepartase rinichii si il castrase. Craniul tanarului a fost apoi folosit drept obiect de decor, datorita danturii sale perfecte, dupa declaratiile doctorului Heim.

Integral in Cotidianul