• Guvernul afgan ancheteaza doua posturi tv private care difuzeaza telenovele indiene, scrie BBC News. Guvernul din Afganistan a cerut procurorilor sa demareze o ancheta asupra a doua posturi private de televiziune care continua sa difuzeze seriale indiene, in ciuda interdictiilor impuse de autoritati. Potrivit autoritatilor, filmele seriale indiene contravin valorilor islamice ale Afganistanului, iar posturile private de televiziune acuza ca, de fapt, interdictiile impuse sunt ilegale.
  • Iranul s-a plans la ONU in legatura cu unele remarci facute saptamana trecuta de catre candidatul democrat in cursa pentru Casa Alba, Hillary Clinton, cu privire la imprejurarile in care americanii ar putea ataca aceasta tara, informeaza Reuters. Raspunzand unei intrebari privitoare la ceea ce ar face, ca presedinte, daca Teheranul ar lansa un atac nuclear asupra Israelului, dna Clinton a aratat ca SUA ar putea "distruge complet Iranul". Intr-o scrisoare adresata secretarului general ONU, Ban Ki-moon, adjunctul ambasadorului iranian la Natiunile Unite a denuntat acea replica drept "provocatoare, nefondata si iresponsabila".
  • Austriacul Josef Fritzl este suspectat si intr-un caz de crima, anunta The Independent. Politia austriaca examineaza posibile legaturi intre asasinarea unei tinere femei, si barbatul care a marturisit ca si-a tinut fiica captiva timp de 24 de ani, si este tatal celor 7 copii ai ei. Cadavrul Martinei Posch a fost descoperit in urma cu 22 de ani, pe malul lacului Mondsee, pe care Josef Fritzl detine o proprietate.  O noua ancheta a fost deschisa in cazul nesolutionat de 22 de ani. Indiciile se bazeaza pe faptul ca Fritzl ar fi putut fi in zona la momentul si locul producerii crimei.
  • Premiera medicala in SUA - un barbat a facut sa ii creasca din nou un deget ce ii fusese retezat, scrie The Telegraph. In SUA, o serie de oameni de stiinta si specialisti examineaza in prezent noi metode si tehnici posibile, dupa ce au analizat cu atentie un incident petrecut cu ceva mai bine de doi ani in urma, cand un barbat aproape a facut sa ii creasca din nou un deget ce ii fusese retezat de elicea unei machete de avion- prin folosirea unei pulberi experimentale, obtinuta dintr-un extract uscat de vezica urinara de porc (denumita matrice extra-celulara). El a aratat cum degetul "i-a crescut din nou" la lungimea sa obisnuita, impreuna cu unghia aferenta.
  • Chinezii au trei banci in primele patru institutii financiare ale lumii, noteaza AFP. Criza financiara care a bulversat tarile occidentale favorizeaza dezvoltarea bancilor chinezesti, care domina clar topul mondial al institutiilor bancare realizat de firma de consultanta Boston Consulting Group. Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) este cea mai mare banca din lume dupa valoarea de piata, cu o capitalizare bursiera de aproape 340 miliarde dolari (218 miliarde euro), la sfarsitul anului trecut. Alte doua banci chineze, China Construction Bank si Bank of China ocupau, la sfarsitul anului, locurile doi si patru in clasament.