Ciclonul din Myanmar s-a soldat cu mai mult de 350 de victime. Ciclonul tropical Nargis s-a soldat cu mai mult de 350 de morti si mii de case distruse. Unele grupuri de disidenti sunt ingrijorate ca organizatia militara de la conducerea statului va evita sa ceara ajutor pe plan international, intrucat in mai putin de o saptamana ar trebui sa aiba loc un referendum pentru o noua constitutie. Daca organizatia nu va reusi sa ajute victimele dezastrului, oamenii si-ar putea manifesta nemultumirea prin acest vot, sustine The New York Times.

Prima doamna a Irakului a scapat cu viata dintr-un atentat cu bomba. Prima doamna a Irakului a scapat nevatamata dupa ce o bomba a explodat aproape de coloana sa oficiala de masini. Potrivit autoritatilor, patru dintre garzile sale de corp au fost ranite in urma exploziei. Inca nu este sigur daca prima doamna a fost tinta precisa a acestui atentat, sustine BBC.

Festival de tatuaje in Sofia. A opta editie a Festivalului National de Tatuaje din Bulgaria a avut loc la sfarsitul acestei saptamani in Sofia. Evenimentul a atras multi tineri doritori sa-si expuna tatuajele, sa-si faca unul nou sau sa mearga la concertele de trupe underground din cadrul festivalului. Printre cei care au realizat tatuaje, s-au numarat anul acesta pentru prima oara si artisti din Turcia si din Italia, scrie Novinite.

In Cuba a inceput era computerelor, insa revolutia adevarata este in agricultura. Vinerea trecuta cubanezii au mers in magazine pentru a vedea pentru prima oara computerele de vanzare. Insa, acestea costa in jur de 400 de lire sterline, iar venitul mediu pe luna al unui cubanez este mai mic de 10 lire sterline, deci majoritatea a venit doar sa se uite. Pe de alta parte, exista alte reforme care ar putea avea un impact mai puternic asupra economiei cubaneze decat aceasta, precum acordarea de libertati fermierilor. Potrivit unor anunturi facute de guvern, controlul asupra agriculturii nu va mai fi detinut de Ministerul Agriculturii, ci de 169 de delegatii locale. Partidul Comunist sustine ca aceasta masura a fost necesara pentru a stimula productia agricola si productia de hrana in general, reducand astfel importurile, relateaza The Guardian.

Au inceput discutiile intre China si tibetani. Presedintele Hu Jintao a declarat ca se asteapta la "rezultate pozitive" in urma discutiilor cu reprezentantii lui Dalai Lama, care au inceput duminica. Cu toate acestea, media din China au continuat sa-l atace pe liderul spiritual al tibetanilor. Discutiile dintre oficialii chinezi si cei doi reprezentanti ai lui Dalai Lama au inceput cu usile inchise, in orasul Shenzhen, de langa Hong Kong. Acestea reprezinta prima masura luata de China de la izbucnirea revoltelor din martie. Hu a declarat ca el a fost intotdeauna deschis la dialog si ca spera ca tibetanii sa arate ca au incetat intr-adevar actiunile separatiste si de sabotare a Olimpiadei, scrie International Herald Tribune.

Cea mai bogata regiune a Boliviei voteaza pentru autonomie. Opozitia din regiunea boliviana Santa Cruz, regiune bogata in gaze naturale, a avut o victorie rasunatoare in votul neoficial de duminica cu privire la autonomie. Acest vot, considerat de guvern ca fiind ilegal, ar putea avea ca rezultat obtinerea autonomiei regiunii estice a Boliviei. Liderii opozitiei il acuza pe presedintele Evo Morales ca ar impune un regim totalitar si spera sa obtina autonomia prin ceea ce ei numesc "un mandat democratic". In timpul alegerilor au avut loc si cateva incidente violente cauzate de sustinatorii lui Morales, incidente care s-au soldat cu 20 de raniti, relateaza Financial Times.