Grupul european Eastbridge Company incearca sa intre pe piata imobiliara din Bucures ti pe usa din dos. Intr-o scrisoare de intentie din iulie 2007, adresata de consortiul imobiliar primarului general Adriean Videanu, Eastbridge isi anunta intentia de a cumpara societatea Titan Mar, detinuta de actualul edil.

Demersul de afaceri devine suspect abia in paragraful al doilea al documentului, in care Eastbridge precizeaza ca unul dintre motivele intalnirii cu Videanu solicitate in scris este acela „de a discuta despre interesele noastre in Proiectul Esplanada si cel din Parcul Izvor“. Practic, in aceeasi scrisoare, Eastbridge combina o oferta de afaceri private pentru Videanu cu intentia de a se implica in doua proiecte ale Prima riei Generale.

„Esplanada“ se va numi viitorul minioras din centrul Bucurestiului (malluri, zgarie-nori, centre de afaceri, hoteluri, terase etajate si parcuri suspendate), iar in Parcul Izvor, autoritatile vor sa construiasca o parcare uriasa.

Videanu: „Nu m-am intalnit cu Eastbridge“

Adriean Videanu sustine ca n-a vorbit cu reprezentantii Eastbridge. „Va spun sincer ca nu stiu nimic legat de acest subiect. Nu am auzit niciodata de Eastbridge si nici nu m-am intalnit cu niciun reprezentant al acestei firme.

In ceea ce priveste Titan Mar, cel mai bine ar fi sa vorbiti cu managerul companiei, dar va pot confirma si eu ca nu avem nicio legatura cu Eastbridge“, a declarat Adriean Videanu pentru EVZ.

Edilul Capitalei a adoptat aceeasi atitudine ferma si referitor la proiectul Esplanada. „Acesta este adjudecat din 2002. Orice discutie ar fi fost inutila. Va repet, nu m-am intalnit niciodata cu cei de la Eastbridge. Nici nu aveam de ce. Am avut intr-adevar o solicitare privind Esplanada de la compania Acropolis, dar le-am spus: «Mai, baieti, contractul e adjudecat! Daca vreti, duceti-va la ministrul transporturilor, dar cred ca o faceti degeaba»“, a adaugat Videanu.

Evenimentul Zilei