Fostul avocat al lui Saddam Hussein se pregateste sa publice pana la sfarsitul anului memoriile presedintelui Irakian, scrie BBC News. Lucrarea se va intinde pe 2000 de pagini si va fi impartita in 3 volume. Partea finala a memoriilor lui Saddam cuprinde relatari din perioada detentiei in care transpar aspecte precum obsesia fostului dictator pentru igiena sau teama acestuia de a nu se imbolnavi de SIDA.

Expertii in analiza financiara considera ca rubla ruseasca va deveni moneda cea mai promitatoare pentru investitii. Potrivit cotidianului Pravda, conducerile unor banci precum Goldman Sachs, Merrill Lynch sau Deutsche Bank sustin ca rubla va creste cu 4 procente fata de dolar si euro.

Statele membre ale Fondului Monetar International au aprobat vanzarea a 403 tone de aur din rezerva proprie contra sumei de 11 miliarde de dolari, scrie AFP. Banii vor fi investiti in principal in plasamente financiare.

Interpolul a lansat un apel international pentru gasirea unui barbat despre care se banuieste ca ar fi abuzat sexual 3 minori cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, relateaza Le Figaro. O opertiune similara declansata de Interpol in octombrie anul trecut a dus la arestarea unui pedofil canadian.

Constructorul european Airbus se afla in imposibilitatea de a onora comenzile pentru modelul A 380 din cauza unor intarzieri in procesul de fabricatie, informeaza Le Monde. Airbus detine in acest moment 192 de de comenzi pentru modelul A 380 . Cel mai important client este Emirates.

Mii de persoane au fost evacuate in sudul statului Chile datorita vulcanul Chaiten, scrie The Guardian. Inactiv de mai bine de 9000 de ani vulcanul nu a erupt inca insa a emanat o coloana de funingine de aproximativ 30 de kilometri inaltime.

100 de persoane, in marea lor majoritate studenti, au fost arestati la San Diego State University, relateaza The Guardian. Autoritatile au luat aceasta masura dupa ce in campus au fost gasite cantitati importante de marijuana, 2 kilograme de cocaina si 350 de pastile de ecstasy.