In Beirut au izbucnit conflicte ca urmare a grevei impuse de catre Hezbollah. In incercarea de a obliga statul sa accepte greva generala declansata de sindicatele muncitoresti din Beirut, membrii gruparii de opozitie Hezbollah s-au confruntat miercuri cu sustinatorii guvernului, blocand strazile din capitala. Acest eveniment a depasit in amploare cele mai grave crize politice cu care s-a confruntat Beirutul din 1975 incoace.Sustinatorii Hezbollah au blocat strazile cu anvelope si pubele in flacari si au dat foc la masini, cu scopul de a sprijini greva declansata si pentru a protesta importiva politicilor economice ale guvernului, precum si pentru a solicita salarii minime mai mari. Cele doua tabere nu s-au ferit sa si deschida focul asupra oponentilor lor, relateaza International Herald Tribune.

Canabisul trece in clasa B. Ignorand sfatul expertilor in problema drogurilor, guvernul britanic a decis sa transfere canabisul din clasa C in clasa B de clasificare a drogurilor, in ordine descendenta a gravitatii lor, anunta The Guardian. Ministrul de interne al Marii Britanii, Jacqui Smith, a anuntat ca de la inceputul anului viitor va exista un nou sistem de pedepse pentru adultii care vor fi prinsi in posesia unor cantitati mici din acest drog. Avertizarile politiei vor fi inlocuite de sanctiuni mai dure, iar politistii vor putea sa-i aresteze si pe contravenientii aflati la primul delict.

Noul Primar al Londrei a interzis consumul de alcool in autobuze si metrouri. Boris Johnson, noul primar al Londrei, a anuntat miercuri interzicerea consumului de alcool in mijloacele de transport in comun din capitala Angliei. Incepand cu 1 iunie, consumul, dar si detinerea de recipiente deschise ce contin alcool vor fi interzise in metrouri, autobuze, tramvaie si trenuri interne. Boris Johnson a firmat ca aceasta prohibitie va avea drept rezultat reducerea infractiunilor mai grave, desi liderul sindicatului transporturilor a declarat ca aceasta masura nu a fost tocmai bine gandita si ar putea mai degraba sa inrautateasca situatia, sustine The Independent.

In 2007, nivelurile de poluare cu ozon au fost cele mai scazute ale deceniului. Poluarea provocata de ozon s-a redus in 2007 si a atins cel mai scazut nivel din ultimii 10 ani, informeaza RTP, citat de Rador. Datele sunt prezentate de un studiu prezentat de Agentia Europeana pentru Mediu (AEE), care arata ca aceasta reducere se datoreaza unei veri racoroase si umede. Ozonul este un poluant secundar, produs de reactiile chimice influentate de razele solare in randul poluantilor primari - oxizi de azot (NOx) sau compusi organici volatili (COV) - legati de traficul automobilistic sau de unele activitati industriale.

Pretul la petrol ar putea ajunge la 200 de dolari pe baril in sase luni. Potrivit unui raport al Golden Sachs, pretul la petrol ar putea sa ajunga la 200 de dolari pe baril in urmatoarele sase luni, daca cererea continua sa creasca, scrie BBC. Acest anunt a fost facut dupa ce pretul la petrol a depasit pentru prima oara 123 de dolari pe baril. In ultimele patru luni, pretul la petrol a crescut cu 25%, iar in ultimii sapte ani a crescut cu 400%.

Se fac presiuni asupra Myanmar pentru a permite ajutorul international. Presiunile asupra statului Myanmar s-au intensificat miercuri, dupa ce un diplomat american a anuntat ca numarul mortilor este de aproximativ 70,000 si ca ar putea depasi 100,000 daca nu se intervine urgent. Ministrul de Externe al Frantei a sugerat ca, daca ar avea ajutorul Statelor Unite, ar putea trimite provizii in zona afectata, in ciuda reticentei guvernului birmanez, scrie The New York Times.