Sudanul rupe relatiile cu Ciadul dupa atacul rebelilor. Sudanul a intrerupt relatiile diplomatice cu Ciadul duminica, dupa ce un grup de rebeli din Darfur a atacat capitala Sudanului, Khartoum. Rebelii din Miscarea pentru Justitie si Egalitate s-au luptat duminica cu trupele sudaneze, intr-o incercare de a schimba guvernul si de o ajunge la putere. Sudanul considera ca acest atac a fost sustinut de presedintele Ciadului, Idriss Deby, scrie Reuters. Se estimeza ca in aceste confruntari au murit in jur de 65 de persoane.

Tata irakian, mandru ca si-a omorat fiica. Abdel-Qader Ali, irakianul care si-a omorat fiica in varsta de 17 ani, dupa ce aceasta s-a indragostit de un soldat britanic, a declarat ca singurul sau regret este ca nu a omorat-o la nastere, relateaza The Telegraph. In plus, el a mentionat ca a avut si sustinerea politiei pentru aceasta crima. Rand Abdel-Qader a fost calcata in picioare, sufocata si injunghiata de tatal sau si de cei doi frati mai mari, dupa ce a fost vazuta discutand in public cu soldatul britanic. Familia ei considera un asemenea gest ca fiind o rusine.

Echipele de salvare cauta supravietuitori dupa furtunile din SUA. Dupa furtunile de sambata, care au lasat in urma 22 de morti in statele Missouri, Oklahoma si Georgia, echipele de salvare continua sa caute supravietuitori printre daramaturi, anunta The New York Times. Tornadele de la sfarsitul acestei saptamani sunt ultimele dintr-o serie de izbucniri violente ale vremii - 22 de persoane au murit in urma tornadelor care au afectat patru state pe 5 februarie, doua persoane au murit in Georgia pe 14 martie, iar alte sapte in Arkansas pe 2 mai.

In Nepal au fost arestate 560 de femei tibetane. Politia nepaleza a arestat in jur de 560 de femei tibetane in Kathmandu, inclusiv multe calugarite budiste, care protestau impotriva interventiilor severe ale Chinei in Tibet. Acesta a fost primul exemplu de protest realizat numai de femei, scrie BBC. Protestatarele purtau banderole negre si strigau "Vrem un Tibet liber". Politia a declarat ca femeile arestate au fost duse in centre de detentie din capitala, dar ca urmeaza sa fie eliberate curand.

Soldatii britanici au nevoie de imprumuturi pentru a manca. Un raport intern privind starea Armatei Britanice a relevat faptul ca foarte multi soldati traiesc in saracie. Unii dintre ei sunt atat de saraci incat trebuie sa se bazeze pe planurile alimentare de urgenta ale Ministerului Apararii, pentru a se putea hrani. Unii dintre cei mai vechi ofiteri din armata britanica au reactionat violent ieri fata de dezvaluirea rezultatelor, criticand tratamentul guvernului fata de fortele armate ale statului, sustine The Independent.

Viata homosexuala ascunsa a starurilor hip-hop. Industria Americana a muzicii rap reprezinta o zona in care reputatiile se formeaza pe baza unui trecut dubios, a violentei si a masculinitatii. Cu toate acestea, o noua carte exploziva pune lucrurile intr-o alta lumina, dezvaluind adevarul despre faptul ca foarte multi oameni din industria hip-hop-ului sunt de fapt homosexuali. Terrance Dean, fost director al postului MTV, a redactat o carte in care povesteste despre perioada petrecuta in industria muzicii hip-hop, ca un barbat homosexual, informeaza The Guardian. Aceasta lucrare reprezinta o expunere extrem de interesanta a unei subculturi gay, chinuita de un domeniu masculin si agresiv, in care versurile homofobe si violenta sunt foarte des intalnite.