„Harta imobiliara“ a Bucurestiului e divizata intre doua mari grupari de afaceri, ai caror membri provin din serviciile secrete. Au iesit din negura Razboiului Rece dupa ce, in numele unei ideologii criminale, au spionat NATO si tarile din lumea libera. Apoi au calcat pe mortii Revolutiei si, din comunisti, au devenit capitalisti rapace, privatizand retele de spionaj in filiere de afaceri. Acum, domina economia nationala, asteptand din umbra miliardele de euro din fondurile europene. Azi, „Evenimentul zilei“ prezinta al cincilea episod din serialul „Cupola“.

Doua mari grupari de afaceri isi impart piata imobiliara din Bucures ti. Oamenii lor cheie provin din fosta Securitate si din nomenclatura comunista.

Doina Nadia Popoviciu. Capitan (r) contraspionaj. E fiica fostului prim-vicepremier ceausist Ion Dinca „Te-leaga“ si sotia magnatului imobiliar Gabriel „Puiu“ Popoviciu. A activat in Directia a III-a (UM 0625) din fosta Securitate, pe contraspionaj. Specializata in dialecte arabe.

Liliana Badea. Capitan (r) contraspionaj. A fost sotia lui Nicolae Badea, presedintele clubului Dinamo. E fata cea mare a lui Ion Dinca „Te-leaga“. A predat la Scoala de ofiteri de Securitate Baneasa. Specializata in dialecte arabe.

Dan Marcel Ghibernea. Surse din SIE sustin ca e spion activ, dar el neaga. Disidentul Mircea Raceanu l-a semnalat drept ofiter CIE, deconspirat, al regimului ceausist. Tatal sau a activat in DIE.

...

Iuliu Muresan, presedintele CFR Cluj, a fost secretarul Asociatiei Studentilor Comunisti si doctorul Securitatii Cluj timp de cinci ani, pana in decembrie ’89. Muresan a iesit in rezerva in 1999, cu gradul de colonel. Imediat, Arpad Paszkany l-a cooptat intr-una dintre firmele sale imobiliare.

Integral in Evenimentul Zilei