Lumea politica din Cluj a ajuns sa fie o afacere de familie. Nasi, soti si cumetri isi impart spatiul public. Exista politicieni care arata cu degetul paiul din ochii contracandidatilor, fara sa vada barnele din ochii propriului partid.» Dincolo de legaturile de rudenie sau de afinitate asumate public, exista si cazuri in care politicienii au incercat sa puna in surdina toate relatarile de presa despre aceste cazuri.

Cel mai cunoscut caz de relatii stranse intre doi politicieni este cel al presedintelui PD-L, primarul din Cluj, Emil Boc, care este finul fostului prefect de Cluj, Alin Tise. Acum, Alin Tise, in prezent prim-vicepresedinte al PD-L Cluj-Napoca, a intrat in cursa pentru sefia Consiliului Judetean Cluj. "Daca ma gandesc bine, relatia noastra a fost mai degraba un dezavantaj pentru Alin Tise. Oricum, el a fost promovat in posturi de raspundere publica numai pe baza meritelor personale", a declarat recent Emil Boc.

Atat Emil Boc, cat si Alin Tise si-au inceput cariera politica in PD. Alin Tise, ajuns consilier local in anul 2004 si prefect in anul 2005, a demisionat din partid dupa intrarea in vigoare a noii legi referitoare la administratia publica, pentru a-si putea pastra postul de prefect.

Integral in Romania libera