Unul dintre ultimele parcuri de cartier din Bucuresti a devenit recent tinta unei megaafaceri imobiliare.Parcul Moghioros, singurul statiu verde de dimensiuni semnificative din cartierul Drumul Taberei, este vanat insistent pentru un proiect rezidential de mari dimensiuni. In spatele afacerii se afla un dezvoltator imobiliar australian, South Pacific Group, care mai deruleaza sapte proiecte in Bucuresti.

In proiectul din Drumul Taberei, compania australiana a cooptat deja doi oameni politici cu sanse reale ca in urmatorii ani sa se afle la carma sectorului 6, unde se afla amplasat Parcul Moghioros.

Afacerea este derulata dupa modelul prin care firma australiana a preluat si islazul comunal din Snagov, o alta afacere controversata a ultimilor ani. Liberalul Antonel Tanase, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, si pesedistul Dan Darabont, fostul primar al sectorului 6, au fost cooptati deja in echipa de consilieri a South Pacific Group, societate infiintata de cetateanul australian George Prelea, impreuna cu fiul sau, Andrew, si un partener de afaceri, Richard Gardner.

Integral in Curentul