Gandul: Despagubirile tip Pasajul Basarab: 10.000 euro casa, 5 milioane euro 700 mp „de firma“
Surse din cadrul primariei spun ca in acesti bani intra pretul terenului, chiria pe 15 luni, care ar fi luat-o proprietarii terenului pe respectiva parcare, dar si un drum care sa asigure accesul in incinta centrului comercial. Desi banii pentru aceasta expropriere sunt bani publici, directorul Directiei de Infrastructura din cadrul Primariei Capitalei, Gheorghe Udriste, spune ca aceste informatii sunt confidentiale. „Sunt informatii care privesc doar cele doua parti.“
„Putem spune ce suma s-a dat per total, pentru exproprieri, nu pentru fiecare teren in parte”, a explicat acesta. De ce? „Nu stiu”, a declarat Udriste.
Politica bazata pe „confidentialitate” a primariei a starnit controverse in randul consilierilor. „Intrucat este vorba de bani publici, ar trebui sa se prezinte consiliului situatia actuala a acestor exproprieri deoarece au aparut foarte multe discutii in ultimul timp, referitor la constructia acestui pasaj. Din punctul meu de vedere, suma care s-a dat pentru exproprierea celor 700 de metri este exagerata.
Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca valoarea pasajului a urcat, de la 67 milioane de euro in 2004, la peste 220 de milioane de euro, astazi”, ne-a declarat Victor Adir, consilier municipal. Lucrarile la construirea pasajului au inceput in luna noiembrie 2006, in prezenta presedintelui Traian Basescu. Pasajul se va intinde de la Bulevardul Titulescu, Calea Grivitei, Soseaua Orhideelor pana la Podul Grozavesti si va avea o lungime de aproape 2 kilometri.
Gandul

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri