In spatele fraudei de proportii de la Bancpost ar sta membri ai clanului Camataru si un fost angajat al bancii. Asa sustin surse din randul anchetatorilor, potrivit carora chiar fratii Vasile si Ion Balint, mai cunoscuti drept Sile si Nutu Camataru, ar fi coordonat, din spatele gratiilor, intreaga afacere.

„Investigatiile de pana acum arata ca un fost angajat al bancii, responsabil cu securitatea IT, a furat informatiile pe baza carora au fost realizate clonele de pe cardurile de salarii Millenium. El a vandut apoi cea mai mare parte a acestor date unui apropiat al Camatarilor care a realizat copiile de pe care s-au facut extrageri in perioada Sarba- torilor de Paste. Suntem convinsi ca Sile si Nutu nu sunt straini de aceasta «afacere», desi se afla in inchisoare“, au adaugat sursele citate.

Banda lui „Mafiotu’“ a atacat cardurile politistilor

Potrivit acestora, in atacuri ar fi implicati si membri ai temutei bande de spargatori a lui Gheorghe Cozma, alias „Mafiotu’“ - cel care, din noiembrie anul trecut si pana la inceputul acestui an, a coordonat mai multe spargeri la banci si showroomuri auto din tara si a fost pus, apoi, in libertate de magistratii Tribunalului Bucuresti.

„Dupa arestarea liderului, acei membri ai gruparii lui Cozma care au scapat de acuzatii s-au reprofilat pe «skimming» (furtul de infomatii de pe carduri bancare cu ajutorul unor dispozitive de copiere si «fabricarea» unor noi carduri). Se pare ca acestia au obtinut informatiile de pe cardurile unor clienti ai Bancpost, montand dispozitive de «citire» a datelor de pe carduri la doua bancomate din sectorul 6, unul aflat in incinta unui hipermarket, iar celalalt in zona Lujerului“, au adaugat aceleasi surse.

Evenimentul Zilei