Spania se confrunta cu cea mai mare seceta din ultimii 60 de ani si se vede obligata sa importe apa potabila, afirma AP. In Barcelona s-au luat deja masuri de interzicere a udatului gradinilor iar fantanile arteziene au fost oprite.

Astronomul Vaticanului, parintele Gabriel Funes,sustine ca Dumnezeu ar fi putut creea fiinte care locuiesc in afara spatiului terestru, informeaza BBC News. Gabriel Funes, care ocupa functia de director al obsevatorului astronomic al Vaticanului, afirma intr-un articol intitulat 'Aliens Are My Brother' (Extraterestri sunt fratii mei) ca o parte din fiintele extraterestre ar putea sa nu fi cunoscut pacatul originar.

Parintele creationismului din Turcia a fost condamnat. Un tribunal din Istambul l-a condamnat pe Adnan Oktar la 3 ani de inchisoare pentru crearea unei organizatii ilegale. In varsta de 52 ani, Adnan Oktar este considerat parintele creationismului in Turcia bucurandu-se de o larga notorietate in afara granitelor tarii, relateaza Le Monde. Datorita opiniilor sale, Oktar a mai fost inchis si internat intr-un spital psihiatric la sfarsitul anilor '80.

Tabere de tigani, atacate la Napoli. Taberele de tigani din Napoli au fost tinta atacurilor unui grup de tineri inca neidentificati. Tinerii inarmati cu bate si cockteiluri molotov au incendiat 4 baraci, transmite Le Figaro . In urma altercatiei nu au fost inregistrate victime.

50 de americani cer daune uriase bancii UBS. Cincizeci de cetateni americani au depus o plangere impotriva bancii elvetiene UBS. Cei cincizeci cer UBS daune in valoare de 322 de milioane de euro, deoarece, sustin acestia, grupul financiar ar fi favorizat dezvoltarea terorismului Iranian, scrie AP. In 2004 banca UBS a mai fost condamnata la plata a 64 de milioane de euro deoarece a operat tranzactii financiare in tarile supuse embargoului SUA.

Joaca si castiga premiul Nobel. Recent au fost lansate doua programe software ce imbina stiinta cu jocul, "Microscope WorldWide Telescope" si "Fold-it". Primul permite vizualizarea spatiului cosmic, iar cel de-al doilea poate aduce castigatorului premiul Nobel, scrie Stiinta.info.