Prezent in direct in platoul Realitatii TV, Gabriel Liiceanu a pufnit in ras cand i-a fost citita reactia lui Ion Iliescu, aparuta pe Cotidianul.ro. Gabriel Liiceanu a explicat cum trebuie inteles cuvantul “lichea” in cele doua Apeluri ale sale.

“Mi se pare de un umor enorm acest lucru, pentru ca memoria mea legata de domnul Iliescu este de perturbare a ordinii in tara. Mi se pare de un cinism enorm ca, dupa ce ai starnit o parte a populatiei Romaniei, cand ai inarmat civili si i-ai pus sa macelareasca oamenii din Bucuresti, studenti mai ales, sa vii sa spui ca perturb ordinea tarii. A reflecta liber despre situatia in care te afli nu inseamna a perturba ordinea tarii, ci a-i face pe oameni sa aiba o privire mai limpede asupra dezordinii in care se afla”.

Referitor la reactia lui Petre Roman pentru Cotidianul.ro, filozoful a tinut sa precizeze “ca si dansul a facut parte din lumea care a facut cu putinta trecerea celor care au distrus un popor intreg pe malul celalalt. Cata vreme a participat la mineriada, ca prim-ministru, nu cred ca poate vorbi in acest fel, imi pare foarte rau pentru dansul”.

Integral in Cotidianul