Doi angajati de la Primaria Sectorului 5 sunt acuzati ca au ajutat o banda de talhari sa lase fara proprietati zeci de pensionari bucuresteni. Desi, doar in ultimele sase luni, cei peste 100 de politisti implicati in ancheta au adunat impotriva Adrianei Bociu si a lui Teodor Bodarlau - de la Directia Taxe si Impozite a primariei - „munti de probe“ care i-ar fi putut trimite imediat dupa gratii, magistratii judecatoriei de sector au decis ca cei doi pot fi cercetati in libertate.

Motivul: in opinia judecatorilor, „singura lor vina“ a fost aceea ca au incasat sute de mii de euro din vanzarea caselor si terenurile luate cu forta unor pensionari care erau jefuiti, sechestrati si chiar drogati.

Zeci de batrani singuri si bolnavi au fost lasati pe drumuri de doi functionari ai Primariei Sectorului 5 din Capitala, care, ajutati de o banda de talhari, si-au umplut buzunarele cu sute de mii de euro de pe urma santajelor si a terorii.

Sprijin si pentru temutul clan Chiroaica

„Fiecare membru al gruparii avea un rol bine stabilit. Personajele-cheie insa erau cei doi functionari fara de care talharii nu ar fi pus mana pe nicio casa. Baza de date a primariei era la-ndemana celor doi, astfel ca acestia puteau alege cu usurinta victimele: ii vizau in special pe cei care primesc ajutor social si care nu au rude in viata. Verificau apoi ce proprietati au batranii si vedeau unde nu exista rolul fiscal (document fara de care nu este posibila realizarea unei tranzactii imobiliare)“, au precizat anchetatorii.

Integral in Evenimentul Zilei