Pacientele din Spitalul Judetean Suceava au fost obligate sa petreaca 12 ore langa vecina lor de pat care a decedat

Noua femei internate in Salonul 6 din Sectia de Pneumoftiziologie au privegheat-o, miercuri spre joi, pe una dintre colegele de salon care a murit.

Corpul neinsufletit a fost lasat in pat aproape jumatate de zi. Venite sa-si trateze bolile, cele noua paciente au fost nevoite sa vegheze la capataiul decedatei. Personalul din spital le-a ignorat cererile repetate de a duce la morga corpul decedatei. Niciuna dintre paciente nu a reusit sa inchida un ochi toata noaptea.

„Nu au bagat-o in seama"

Primele semne ca Speranta Vararu, de 64 de ani, din satul Calugareni, este pe moarte au aparut miercuri seara. Starea de sanatate a femeii s-a inrautatit in jurul orei 19.00. "A cerut oxigen, dar una dintre asistente i-a spus ca are gaze in cap, adica e nebuna.

Nici nu au bagat-o in seama", a spus Paraschiva Rusu, o pacienta in varsta de 68 de ani. Speranta Vararu s-a stins aproape de miezul noptii. Daca pentru ea totul s-a sfarsit, pentru femeile cu care a impartit salonul de spital chinul abia incepea.

Acestea au anuntat cadrele medicale despre moartea femeii, insa acestea au preferat s-o lase in pat. "Asistenta pe care am anuntat-o despre deces ne-a spus ca, daca nu ne place, sa luam mortul si sa-l ducem unde vrem. Dar ce puteam face, sa ducem mortul acasa la noi?", a povestit Viorica Prislopan, una dintre pacientele Salonului 6.

Integral in Adevarul